Οι πέντε που λοιδωρήθηκαν αλλά έκαναν την "έκπληξη"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 11:49

Οι πέντε που λοιδωρήθηκαν αλλά έκαναν την "έκπληξη"

Ανακοίνωση από Σπαθή,  Βλάχο, Καμπανό, Λασκαράτο και Πρέντζα

 

• Στην αρχή μας χλευάσατε.

Μάζεψε 5 άτομα έγραφαν, και ο Σπαθής πάει να πάρει το Επιμελητήριο. Βλάχος, Καμπανός, Λασκαράτος, Πρέντζας λέγανε, η κλειστή μικρή ομάδα χωρίς δυνατότητες και με περιορισμένη επιρροή στην κοινωνία.

• Έπειτα μας πολεμήσατε.

Αρχικά υποβιβάζοντας την αξία των υποψηφίων μας.

Έπειτα λασπολογώντας ότι είμαστε υποκινούμενοι. Ότι είμαστε άβουλοι. Ότι είμαστε αποτυχημένοι.

Χωρίς ποτέ να παρουσιάζετε πρόγραμμα, θέσεις και ιδέες, μονάχα ρίχνοντας τόνους από βόθρο σε μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών της Κεφαλονιάς.

• Στο τέλος παίξατε το ανήθικο χαρτί
της διασποράς ψευδών ειδήσεων για προσωπικά δεδομένα του επικεφαλής, ενός επιχειρηματία που τον ξέρει όλη η Κεφαλονιά ποιος είναι και τι αγώνες έχει κάνει.

Ως επί το πλείστον, διατηρήσαμε την ήρεμη στάση που μας διέπει. Κρατήσαμε ψηλά το ηθικό μας ανάστημα. Απευθυνθήκαμε μόνο με την προσωπικότητα των υποψηφίων μας στους επαγγελματίες, με πάθος για τη νίκη και προτάσεις εφικτές.

Πιστέψαμε σε έναν αγώνα του «ευ αγωνίζεσθαι» και τον κάναμε χωρίς να υπολογίσουμε ότι μπορεί να είχαμε απώλειες. Κάναμε το σωστό, όπως το αντιλαμβανόμαστε, χωρίς παρεκκλίσεις. Σεβαστήκαμε τη διαφορετική άποψη, και επωμιστήκαμε την οργή του κόσμου για όσα στραβά συμβαίνουν, αφού είχαμε το θάρρος να πάμε σε όλη την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη πόρτα-πόρτα.
Κάθε λογικός άνθρωπος, συνυπολογίζοντας την ¨επιρροή¨ που άσκησε σύσσωμη η δημοτική αρχή προς όλες τις κατευθύνσεις, θα μας έλεγε ότι ο αγώνας μας είναι άνισος και πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή.

Μας θεωρήσατε ρομαντικούς και αφελείς.
Μας εκτιμήσατε ¨λίγους¨.

Κοίτα όμως πως τα φέρνει η ζωή. Αυτοί οι πέντε βρήκαν άλλους πέντε, και αυτοί άλλους 10 κ.ο.κ. Και γίναμε πολλοί. Και μας πίστεψαν. Και μας επικρότησαν. Και γίναμε γι’ αυτούς το παράδειγμα ενάντια στον δυνάστη. Και μας ακολούθησαν. Και φέραν κι άλλους. Και βάλανε πάνω από όλα, την αξιοπρέπειά τους και το συναίσθημα. Και έπειτα βάλανε τη λογική.

Και είδαν την αλήθεια.
Και μας ψήφισαν

Και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, νίκη σημαντικότερη από όσο δείχνει.
Νίκη που δείχνει αλλαγή στη νοοτροπία και αποδίωξη του φόβου.
Του φόβου για να ζεις, του φόβου να προσπαθήσεις, του φόβου να πιστέψεις στο ανέφικτο.

Εμείς οι πέντε λοιπόν που γίναμε 115 και βάλε, αναλαμβάνουμε τον θεσμικό φορέα των επαγγελματιών για να αποδείξουμε ότι αξίζαμε την εμπιστοσύνη τους.

Οι πέντε των περιορισμένων δυνατοτήτων,

Σταύρος Σπαθής
Σωτήρης Βλάχος
Χρήστος Καμπανός
Γιώργος Λασκαράτος
Κωνσταντίνος Πρέντζας




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ