HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Σε νέα τροχιά η «Η Κράνη» - Οι προτάσεις, οι δράσεις και οι αιχμές ..

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 09:32

Σε νέα τροχιά η «Η Κράνη» - Οι προτάσεις, οι δράσεις και οι αιχμές ..

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής, ανοιχτής συγκέντρωσης των μελών του Συλλόγου ειπώθηκαν πολλά από τον Πρόεδρο  Ιάκωβο Νιφοράτο σχετικά με τις δράσεις αλλά και τον τρόπο όπου η «Κράνη» θα πορευθεί σχετικά με τα ζητήματα των επαγγελματιών.

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Βελτίωση της επικοινωνίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ένα από τα βασικά ζητήματα όπου εκτέθηκαν ήταν η οργάνωση της επικοινωνίας του Συλλόγου ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των επαγγελματιών για κάθε εξέλιξη που τους αφορά.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος έχει συνάψει συμφωνία με το ΤΕΙ όπου ομάδες φοιτητών θα εξαπλωθούν  στα καταστήματα της πόλης και θα καταγράψουν στα πλαίσια ενός ερωτηματολογίου με 31 ερωτήσεις τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας των επαγγελματιών καθώς και την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, κυρίως από οικονομικής άποψης.

Στο τομέα της επικοινωνίας , ο Σύλλογος θα κατασκευάσει τη δική του ιστοσελίδα ενώ αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη δημιουργηθεί  η σελίδα του στο Facebook.

Στο προσεχές μέλλον θα κατασκευαστεί και ειδική πλατφόρμα για την προώθηση των προϊόντων «στοκ». Οι επαγγελματίες θα μπορούν να καταχωρούν τα προϊόντα που επιθυμούν να προβάλλουν δίνοντας κίνητρο στο καταναλωτικό κοινό  να επωφεληθεί πολύ χαμηλών τιμών και παράλληλα τα καταστήματα να ανανεώσουν ευκολότερα την αποθήκη τους.

Στέγαση του Συλλόγου σε γραφεία

Σύμφωνα  με τον κ. Νιφοράτο ο Σύλλογος αναζητά γραφεία στο Αργοστόλι όπου θα εγκατασταθεί , σε μια προσπάθεια καλύτερης επαφής με τα μέλη του, χωρίς όμως να επιβαρυνθεί οικονομικά.

Παράλληλα, μια από τις προσεχείς δράσεις θα είναι και η διενέργεια επιμορφωτικών  σεμιναρίων και προγραμμάτων ERASMUS  για τους επαγγελματίες.

Χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις και παραλειπόμενα..

Όπως ήδη σας πληροφορήσαμε από χθες, η «Λευκή Νύχτα» η οποία αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου, με επίσημο προσκεκλημένο τον δημοφιλή τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση στην πλατεία καμπάνας.

Ο Σύλλογος επιθυμεί να μετατρέψει τους δρόμους του κέντρου σε μια μεγάλη γιορτή και θα παροτρύνει τα μέλη του να τοποθετήσουν σταθερές φλόγες έξω από την είσοδο των καταστημάτων αλλά και να κερνούν με γλυκίσματα όλους τους διερχόμενους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εγκατάσταση του Χριστουγεννιάτικου χωριού, όπου σύμφωνα με τον κ. Νιφοράτο, φέτος, για πρώτη φορά η Κράνη δεν θα συνεργασθεί με την ΚΕΔΗΚΕ , με ευθύνη της δεύτερης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εμφανίσθηκε ελαφρώς ενοχλημένος από το γεγονός ότι από την πλευρά του Δήμου υπήρξε ένα «μούδιασμα, με αποτέλεσμα την αδυναμία συνεννόησης για τη φετινή συνεργασία.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του ότι δεν θα δεχθεί υπαγορεύσεις και κηδεμονίες και ότι η Κράνη δεν θέλει προστάτες.

Σχετικά τώρα με τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού ο κ. Νιφοράτος διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Α. Κωνσταντάκης του ξεκαθάρισε ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει εναλλαγή στη συνεργασία του Δήμου με τους Συλλόγους.

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει επίσης,  στις 23 Δεκεμβρίου ετήσιο χορό στο Στατέρι , ενώ θα πραγματοποιηθεί και ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά στο χώρο του Ταχυδρομείου.

Εκεί θα εγκατασταθεί και το δικό του Χριστουγεννιάτικου δέντρο.

Ηλεκτρονικές αγορές .. Ο μεγάλος  «αντίπαλος»..

Ειδική αναφορά έγινε τόσο από τον κ. Νιφοράτο όσο και από τους παρευρισκόμενους για το ζήτημα των ηλεκτρονικών αγορών, οι οποίες έχουν εξαπλωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

 Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελούν ανοιχτή πληγή για τους καταστηματάρχες καθώς υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων , διαρκώς αυξανόμενη.

Κοινός τόπος των καταστηματαρχών είναι η καθιέρωση κανόνων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω της κρατικής παρέμβασης ώστε να μη δημιουργείται αθέμητος  ανταγωνισμός.