Το Ληξούρι είπε "ΟΧΙ" στην απομάκρυνση του ΤΕΙ (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 11:09

Το Ληξούρι είπε "ΟΧΙ" στην απομάκρυνση του ΤΕΙ (εικόνες)

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ληξούρι ώστε να καταστεί σαφής η αντίθεση της πόλης στην επιχειρούμενη απομάκρυνση του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων.

Στην κινητοποίηση το παρών έδωσε πλήθος φοιτητών από το Ληξούρι και το Αργοστόλι, μαθητές σχολείων, πολλοί κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο βήμα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Α. Παρίσης  , ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γ. Κατσιβέλης, ο περ. Σύμβουλος Σ. Κουρής , καθώς και οι κ. Θ. Μιχαλάτος και Δ. Αραβαντινός από την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά».

Επίσης οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Ενωμένη Τετράπολη» Β. Ρουχωτάς Ριζοσπάστες Ξανά Γ. Δημητράτος και ΦΙΚΟ Η. Παρίσης καθώς και οι κύριοι Βλάχος , Μαντζουράτος , Βαρούχας, Χαριτάτος, Μπούκας, Σταματάκης και Γαιτανίδου.

Όλοι στήριξαν τη συνέχεια λειτουργίας του τμήματος το οποίο λειτουργεί συνεχώς τα τελευταία 17 χρόνια. Το τμήμα έχει μοναδικό γνωστικό αντικείμενο, υψηλού επιπέδου υποδομές και άρτια εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς.

Κυρίως όμως , έχει σπουδαστές που σε κάθε νεα ακαδημαϊκή περίοδο επιλέγουν να εγγραφούν στο τμήμα, υπερκαλύπτωντας τις θέσεις,  και να μείνουν στο Ληξούρι.

  • Κλειστά όλα τα κατασήματα

Λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων από τις 11.00 το πρωί , δεν κινούνταν φύλλο στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Με αυτό τον τρόπο οι καταστηματάρχες έδειξαν με τον τρόπο τους ότι βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητών και αναγνωρίζουν τη συμβολή του Ιδρύματος στην ανάπτυξη και ζωή της πόλης.

  • Φοιτητές στο πλευρό των συναδέλφων τους

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών του τμήματος Ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας υποστήριξαν ότι βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητών του Ληξουρίου καθώς αντιλαμβάνονται τη θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοι τους με το τμήμα της επικοινωνίας να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις κατά το παρελθόν.

DSC 0005DSC 0005DSC 0005DSC 0005DSC 0005DSC 0005

DSC 0005

DSC 0005DSC 0005

Με την κινητοποίηση σήμερα η πόλη ενωμένη σαν μια γροθιά έδειξε ότι  δεν θα επιτρέψει την απομάκρυνση του τμήματος !


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250