''ΟΧΙ στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών'' ήταν το μήνυμα στην ημερίδα «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 11:09

''ΟΧΙ στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών'' ήταν το μήνυμα στην ημερίδα «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

Ναι στην σωστή ενημέρωση και την πρόληψη

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η αναβληθείσα ημερίδα «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια» στην Αίθουσα "Αντίοχου Ευαγγελάτου" στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος".

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με σκοπό την σωστή ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της ιατρικής.

Αρχικά μίλησε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και παθολόγος κυρία Σοφία Ζαφειράτου καθώς και ο Αντιδήμαρχος υγείας κύριος Κεκάτος και υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Πρόνοιας.

Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την κυρία Ευθυμία Γιαννιτσιώτη, Παθολόγο - Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α', Δ' Παθολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», η οποία μίλησε διεξοδικά για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης αντιβιοτικών διεθνώς και στο αποτέλεσμα αυτού που είναι τα ανθεκτικά μικρόβια.

Τόνισε ότι τα αντιβιοτικά δεν ασκούν καμία απολύτως επίδραση στους ιούς και ότι είναι αποτελεσματικά μόνο στις μικροβιακές λοιμώξεις.

Η κυρία Γιαννιτσιώτη παρότρυνε το κοινό να απευθύνετε και να συμβουλεύετε τον γιατρό του και να μην ενεργεί αυθαίρετα για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει.

Διότι το μόνο που θα καταφέρει είναι η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών, η μικροβιακή αντοχή και προφανώς όχι η ίαση.

Σημαντικό παράγοντα στην ίαση όπως τόνισε είναι η πρόληψη μέσο του εμβολιασμού.

Η ημερίδα πρόκειται για συνδιοργάνωση του Δήμου Κεφαλονιάς, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν: το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το συμπέρασμα λοιπόν της ημερίδας συνοψίζετε στα παρακάτω:

 

Κατερίνα Σκουρτανιώτη


Ετικέτες: