Καλλιάνος : Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μας τρελάνει

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 12:20

Καλλιάνος : Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μας τρελάνει

Αυτό το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που μας πλησιάζει από το Ιόνιο πραγματικά θα μας τρελάνει.

Σε κάθε νέο τρέξιμο των προγνωστικών μοντέλων (κάθε 6 ώρες λαμβάνουμε τα νεότερα στοιχεία) φαίνεται ότι ακολουθεί διαφορετική πορεία με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να ξέρουμε επακριβώς τις περιοχές που θα "χτυπήσουν" οι πιο ισχυρές καταιγίδες.

Μέχρι ένα ικανοποιητικό σημείο γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί, αλλά αν αλλάζει θέση το κέντρο του χαμηλού κάθε 6 ώρες, διαφοροποιούνται και κάποια δεδομένα.

Για παράδειγμα, με τα νεότερα στοιχεία, ενώ πριν από 6 ώρες δεν περιμέναμε βροχές στην Αττική την Κυριακή, τώρα φαίνεται ότι θα επιμείνουν. Ή και ακόμη ότι αυξάνονται τα χιλιοστά νερού που θα σημειωθούν στην κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο διότι από εκεί κοντά θα περάσει το χαμηλό.

Όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες ώρες με τα νεότερα στοιχεία. Πραγματικά σας μιλάω και με όλη την ειλικρίνεια που με διακατέχει, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό χαμηλό θα κάνει πολλούς μετεωρολόγους να "σκίσουν" τα πτυχία τους (τρόπος τους λέγειν) διότι φαντάζει απρόβλεπτη η πορεία του και επομένως απρόβλεπτο το νερό που θα "πέσει" σε κάποιες περιοχές.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250