ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ σε ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ: Προθυμοποιείστε για επιπλέον δρομολόγιο για την εξυπηρέτηση του κοινού ;

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 21:03

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ σε ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ: Προθυμοποιείστε για επιπλέον δρομολόγιο για την εξυπηρέτηση του κοινού ;

Πόλεμος ανακοινώσεων των εταιρειών που εξυπηρετούν τη γραμμή Ληξούρι - Αργοστόλι

Η απάντηση της Κοινοπραξίας στην Βικέντιος Δαμοδός με αφορμή την πρόταση της πρώτης για από κοινού εκτέλεση επιπλέον δρομολογίου μετά τις 20.35 από Αργοστόλι, με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

  •  Η απάντηση της Κοινοπραξίας στην Βικέντιος Δαμοδός

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας και απάντηση της Βικέντιος Δαμοδός  Ν.Ε έχουμε να επισημάνουμε :

Η Κοινοπραξία Ferry Boat Ληξούρι – Αργοστόλι και η ΛΗΞΟΥΡΙ Ν.Ε έθεσαν ένα απλό ερώτημα στην Βικέντιος Δαμοδός Ν.Ε.

«Αν προθυμοποιείται  να εκτελεί κάποιο  δρομολόγιο μετά το πέρας των δρομολογίων  της  Κοινοπραξία Ferry Boat Ληξούρι – Αργοστόλι και της ΛΗΞΟΥΡΙ Ν.Ε μετά από επιθυμία του  επιβατικού κοινού.»

Η ερώτηση είναι σαφής και την παραθέτουμε προκειμένου  να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό στη γραμμή Ληξουρίου – Αργοστολίου δίχως ανακρίβειες, κατηγορίες και ψεύδη, που επικαλείται η ανωτέρω εταιρεία.

Για αποσαφήνιση της αλήθειας σας επισυνάπτουμε την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που αναφέρει ότι η Βικέντιος Δαμοδός  Ν.Ε έλαβε ακριβώς τα δρομολόγια όπως αιτήθηκε….( δεν καταλαβαίνουμε που επηρεάζουν οι εταιρείες μας με τα 4 πλοία μας, τα δρομολόγια της Βικέντιος Δαμοδός Ν.Ε )

Η σχετική απόφαση του ΣΑΣ την οποία απέστειλε στο INKEFALONIA.GR η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

ΓΜΩΝΟΔΟΤΗΣΗ Σ.Α.Σ

  • Η απάντηση της Βικέντιος Δαμοδός στην Κοινοπραξία

 Με αφορμή την ανακοίνωση των εταιρειών «ΚΟΙΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και «ΛΗΞΟΥΡΙ ΝΕ», η εταιρεία μας «ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ ΝΕ» επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για τα ακόλουθα.

 Την χειμερινή περίοδο 2016-2017 ΜΟΝΟ η εταιρεία μας «ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ ΝΕ» κάλυπτε τις απογευματινές ώρες τη γραμμή Ληξούρι-Αργοστόλι χωρίς να ζητήσει τίποτα από καμία άλλη εταιρεία, όπως ζητάνε τώρα οι δύο εταιρείες. Καλύψαμε τη γραμμή με συνέπεια και αξιοπρέπεια προς τους επιβάτες και οδηγούς, οι οποίοι για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας της γραμμής είχαν πάντα άμεση ειδοποίηση για τυχόν απαγορευτικά και επιπλέον εξασφαλίζαμε την επιστροφή των επιβατών με λεωφορείο όταν δεν ήταν δυνατό να ταξιδέψει το πλοίο μας λόγω καιρικών συνθηκών. Όλες αυτές οι παροχές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση προς τους επιβάτες.

 Θα ήταν σημαντικό οι δύο εταιρείες να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό, για ποιο λόγο διαμορφώνονται ως είναι οι πίνακες δρομολογίων των εταιρειών.

Ας αποκαλύψουν λοιπόν ότι σε κάθε τακτική δρομολόγηση επιστρατεύουν τέσσερα (4) πλοία σε καθημερινή δρομολόγηση ώστε να μην είναι δυνατή η ανάληψη και εκτέλεση  ίσων δρομολογίων από το πλοίο της εταιρείας μας, που θα την καθιστούν  βιώσιμη, και αφότου εξασφαλίσουν δρομολόγια για τέσσερα (4) πλοία, τα εκτελούν με δύο (2). Δόκιμο θα ήταν η σύμπραξη των εταιρειών «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και «ΛΗΞΟΥΡΙ ΝΕ» να κρατήσουν τις υποδείξεις περί κοινωνικής ευθύνης για τους ίδιους, αφού αποφάσισαν να παρέχουν εκπτώσεις στους καθημερινούς επιβάτες ύστερα από σαράντα (40) χρόνια αποκλειστικά και μόνο κατόπιν της έλευσης του πλοίου «ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ». Παρόλα αυτά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και οι δύο εταιρείες παραδειγματίζονται από την πολιτική της εταιρείας μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας  και τους ευχόμαστε να επιτύχουν και την αναβάθμιση των πλοίων τους.

 Τέλος όσο αναφορά το επιπλέον δρομολόγιο που υποτίθεται ότι οι δύο εταιρείες αιτούνται, σας απαντάμε: «Αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας απέναντι στο επιβατικό κοινό, δίχως ανταλλάγματα και αξιώσεις, όπως ήδη πράξαμε και εμείς την χειμερινή περίοδο 2016-2017».

  • Ανακοίνωση από την Κοινοπραξία Ferry Boat Ληξούρι – Αργοστόλι 

Σκοπός της εταιρείας μας, που βρίσκεται εδώ και σαράντα χρόνια δίπλα στο επιβατικό κοινό, είναι η εξυπηρέτηση των επιβατών σε καθημερινή βάση χειμώνα –καλοκαίρι  ακόμα και τις βραδινές ώρες.

Κατά συνέπεια, μετά την κοινοποίηση του προγράμματος δρομολογίων της εταιρείας Βικέντιος Δαμοδός Ν.Ε, στο οποίο τα δρομολόγια σταματούν στις 16:45 από ΛΗΞΟΥΡΙ και 17:15 από ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες  του επιβατικού κοινού κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, η Κοινοπραξία Ferry Boat Ληξούρι – Αργοστόλι και η ΛΗΞΟΥΡΙ Ν.Ε προτείνει να προστεθεί ένα επιπλέον βραδινό δρομολόγιο εναλλάξ και από τις δυο εταιρείες κατόπιν συνεννόησης με το Λ/Χ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και την Βικέντιος Δαμοδός Ν.Ε  – στις 21.05 από Ληξούρι και στις 21.35 από Αργοστόλι - στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών ακόμα και τις ώρες μη αιχμής.

Αναμένουμε την τοποθέτηση της Εταιρείας Βικέντιος Δαμοδός.

 Κοινοπραξία Ferry Boat                                         ΛΗΞΟΥΡΙ Ν.Ε

Ληξούρι – Αργοστόλι