Αθώοι ο Γιώργος και ο Ανδρέας Κουρής για υπόθεση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών στο ALTER

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 18:46

Αθώοι ο Γιώργος και ο Ανδρέας Κουρής για υπόθεση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών στο ALTER

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αθώωσε τους βασικούς μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού Alter, Κωνσταντίνο Γιαννίκο, Γεώργιο Κουρή και τον γιο του, Ανδρέα Κουρή, για μη απόδοση προς το Δημόσιο φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1.537.727 ευρώ.

Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει η εισαγγελέας του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Γιαννίκος με την ιδιότητα του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και νόμιμου εκπροσώπου της «Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε.» δεν απέδωσε στο Δημόσιο κατά τη διαχειριστική περίοδο 1.2.2011 έως 30.9.2011 Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών ύψους 1.537.727 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων 405.716 ευρώ.

Ο φόρος είχε βεβαιωθεί από τις 9.2.2012 αλλά η εταιρεία δεν άσκησε προσφυγή, ούτε κατέθεσε αίτημα για διοικητική επίλυση της διαφοράς, οπότε η φορολογική εγγραφή θεωρείται οριστική. 

Η ανακοίνωση της πλευράς Κουρή:

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΚΟΥΡΗ και ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΚΟΥΡΗ, διά των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Θέμη Σοφού και Μιχάλη Δημητρακόπουλου  

Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία ενός έτους, αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) του τηλεοπτικού σταθμού Alter.  
Οι δυο επιχειρηματίες, ως μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρίας του τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της μη απόδοσης ΦΜΥ, πείθοντας δήθεν τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού Κωνσταντίνο Γιαννίκο να μην καταβάλει το φόρο που αφορούσε στη διαχειριστική περίοδο από 01.02.2011 έως 30.09.2011.  
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, που αδίκως, όπως αποδείχθηκε, στέρησε για 47 ημέρες την ελευθερία πατέρα και υιού Κουρή και προκάλεσε την αναστάτωση του νομικού και επιχειρηματικού κόσμου.   
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Θεμιστοκλής Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσαν: «Πρόκειται για μία ορθή δικαστική κρίση, γιατί η υποχρέωση απόδοσης ΦΜΥ προϋποθέτει την πραγματική καταβολή μισθού και την πραγματική παρακράτηση επ' αυτού ΦΜΥ και όχι λογιστικούς-θεωρητικούς μισθούς και, αντίστοιχα, ανύπαρκτες παρακρατήσεις ΦΜΥ».    

zougla.gr




00 inkefalonia general ad 300X250