Αναβλήθηκε η απόφαση του ΣΑΣ για την γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 19:41

Αναβλήθηκε η απόφαση του ΣΑΣ για την γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη

Την ερχόμενη Τεταρτη 25/10 αναμένεται η οριστική απόφαση για το θέμα 

 Η συζήτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ήταν μαραθώνια (είχε ξεκινήσει στις 11 το πρωί), μόνο που θα χρειαστούν μερικές μέρες υπομονής και αγωνίας για να μάθουμε αν τελικά θα εγκριθεί το αίτημα που έχει κατατεθεί για την επαναλειτουργία της γραμμής από την εταιρία Kefalonian Lines. 

Το ΣΑΣ, ανέβαλε όλες τις αποφάσεις των εκτός ημερησίας θεμάτων που ήρθαν σήμερα στην συνεδρίαση και όπως ανακοίνωσε θα αποφασίσει οριστικά την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο αίτημα που ετέθη.

Με δήλωσή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, τόνισε σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ: «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ακρόαση όλων των φορέων σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας Kefalonian Lines του Διονύση Λυκούδη για την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα Σάμη Ιθάκη. Το ΣΑΣ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της γραμμής και επαναφέρει το θέμα για συζήτηση και τελική απόφαση την Τετάρτη 25 Οκτώβρη σε έκτακτο ΣΑΣ στο οποίο θα παραβρεθούμε.Το ΣΑΣ προτείνει την 5ετη ανάθεση δημόσιας Υπηρεσίας προς την εταιρεία.Μαζί με την Βουλευτή του νομού, όλοι θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα για να στηρίξουμε τη μοναδική και ταυτόχρονα συμφέρουσα πρόταση του Διονύση Λυκούδη δίνοντας τη λύση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Ιθάκης. Παραμένουμε σε εγρήγορση».

Γιώργος Χαλαβαζής

 

Με ανακοίνωσή της η εταιρία Kefalonian Lines, αναφέρεται στην σημερινή σύνεδρίαση του ΣΑΣ τόνίζοντας τα εξής