«Άμεση απεγκατάσταση της κεραίας κινητής στο Αργοστόλι» ζήτησαν κάτοικοι, γονείς και μαθητές στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:42

«Άμεση απεγκατάσταση της κεραίας κινητής στο Αργοστόλι» ζήτησαν κάτοικοι, γονείς και μαθητές στο Αργοστόλι

Δρακουλόγκωνας: «Είτε εκπέμπει, είτε δεν εκπέμπει η κεραία πρέπει να φύγει»

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Cosmote στο κέντρο του Αργοστολίου, διατράνωσαν κάτοικοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης. 

Με την απαίτηση, άμεσα να γίνει η απεγκατάστασή της, εξαιτίας των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην δημόσια υγεία, οι παρευρισκόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς, ενώ κατατέθηκε ψήφισμα στον τεχνικό υπεύθυνο της εταιρίας στα γραφεία της στο Αργοστόλι. 

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Μαντζουράτος ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕΚΙ, ο κ. Αμούργης ως εκπρόσωπος επιτροπής κατοίκων της περιοχής, η κα Διονυσία Κουμαριώτη σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, ο Πέτρος Μποφιλάτος από το Εργατικό Κέντρο αλλά και εκπρόσωπος των μαθητών.

Δρακουλόγκωνας: «Είτε εκπέμπει, είτε δεν εκπέμπει η κεραία πρέπει να φύγει»

Κατά την παράσταση που έγινε κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο αντιπεριφερειάρχη μιλώντας στον κόσμο, στάθηκε υπέρ της απεγκατάστασης της κεραίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει πάρει μία ομόφωνη απόφαση, που αντιτίθεται στην εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας. Είτε εκπέμπει, είτε δεν εκπέμπει, η κεραία πρέπει να φύγει από την θέση που αυτή την στιγμή βρίσκεται και για αισθητικούς λόγους. Είτε είναι επικίνδυνη, είτε δεν είναι πρέπει να απεγκατασταθεί» ήταν τα λόγια του.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν και στήριξαν, η ΕΛΜΕΚΙ, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων, η ΠΑΣΕΒΕ, αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και θα υπάρχει νέα κινητοποίηση στα Δικαστήρια Κεφαλονιάς. 

Γιώργος Χαλαβαζής

 


Ετικέτες: