Στο πλευρό των Φοιτητών η Ομοσπονδία Καταλυμάτων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 12:24

Στο πλευρό των Φοιτητών η Ομοσπονδία Καταλυμάτων

Για το θέμα εύρεσης κατοικιών


Μετά λύπης μας διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων  του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σχετικά με τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και την δυσκολία τους να βρουν ένα σπίτι να μείνουν αλλά και το υψηλό κόστος των ενοικίων.

Εμείς σαν Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Η πολυδιαφημιζόμενη απελευθέρωση της Βραχυχρόνιας Αστικής Μίσθωσης διαμερισμάτων και κατοικιών συνέβαλε στο φαινόμενο της αδυναμίας  εύρεσης στέγης των νέων φοιτητών στα τμήματα του νησιού μας.

Ως επαγγελματικός κλάδος είχαμε τονίσει προς όλους τους αρμόδιους τις αρνητικές συνέπειες του φαινομένου σε πολλαπλά επίπεδα και κυρίως στην δημιουργία Αθέμιτου Ανταγωνισμού με τους νόμιμααδειοδοτημένους Επαγγελματίες του κλάδου.

Τώρα αποδεικνύεται ότι έχει και κοινωνικές επιπτώσεις.

Είναι λυπηρό σε μια εποχή που η παιδεία είναι από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει, νέοι άνθρωποι με όνειρα και δίψα για μάθηση να αντιμετωπίζουν τόσο έντονο πρόβλημα μπροστά στον βωμό του εύκολου χρήματος και της παράνομης ενοικίασης.

Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών να σκεφτούν πόσο σοβαρό θέμα είναι αυτό που έχει προκύψει και να αναλογιστούν την σημασία των Φοιτητών στο νησί μας.

Σε ένα νησί που τα τελευταία 2 χρόνια η πορεία της εισαγωγής των νέων φοιτητών στα τμήματα του ΤΕΙ του είναι μόνο ανοδική , εάν αναλογιστεί κανείς πως μόνο το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας για  φέτος είχε 200 φοιτητές  παραπάνω από πέρυσι.

Σε ένα νησί που μπορεί το καλοκαίρι να ¨ζει¨ από τον Τουρισμό αλλά τον χειμώνα συντηρείται από αυτά τα νέα παιδιά που αυτήν την στιγμή αδυνατούν να βρουν μια στέγη να μείνουν και που η παρουσία τους δεν έχει μόνο οικονομικά οφέλη για την κοινωνία αλλά οι ενασχολήσεις και οι δραστηριότητες τους κρατούν ζωντανό τον κοινωνικό ιστό του νησιού μας.

Για την ΟΕΕΔΔΚΙ

Ο πρόεδρος                                                     Ο Γεν.Γραμματέας

Ατσάρος Δημήτρης                                           Μουρελάτος Σπυρίδων




00 inkefalonia general ad 300X250