«Σκούπα» της Αστυνομίας στην Κεφαλονιά – Στον εισαγγελέα 12 άτομα για σύσταση δύο εγκληματικών ομάδων και διακίνηση ναρκωτικών (Ανανεωμένο - εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 13:30

«Σκούπα» της Αστυνομίας στην Κεφαλονιά – Στον εισαγγελέα 12 άτομα για σύσταση δύο εγκληματικών ομάδων και διακίνηση ναρκωτικών (Ανανεωμένο - εικόνες)

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε μεγάλη επιχείρηση στις Λαϊκές Κατοικίες

 Η μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» αστυνομίας της Κεφαλονιάς, χθες το μεσημέρι κοντά στις Λαϊκές Κατοικίες του Αργοστολίου, είχε σαν αποτέλεσμα 12 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην εισαγγελία Κεφαλονιάς, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Στην χθεσινή επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της ασφάλειας Αργοστολίου, ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ, καθώς και ειδικός σκύλος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές, πριν προβούν στις συλλήψεις, παρακολουθούσαν εδώ και πολύ καιρό τους συλληφθέντες.

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιας τονίζει τα εξής για την υπόθεση:

Εξαρθρώθηκαν δύο (2) εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κεφαλονιά

Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνολικά δώδεκα (12) μέλη των ομάδων , δύο εκ των οποίων είχαν κεντρικό-καθοδηγητικό ρόλο

Κατασχέθηκαν, ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των (15.150) ευρώ

Εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα, του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο (2) εγκληματικές ομάδες, οργανωμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κεφαλονιά.

Για την εξάρθρωση τους οργανώθηκε από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, χθες Πέμπτη (07.09.2017), σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά δώδεκα (12) μέλη των ομάδων, δέκα (10) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, από τα δεκατρία συνολικά διαπιστωμένα μέλη τους.

Ειδικότερα η έρευνα ταυτοποίησης και διαπίστωσης της δράσης των δύο αυτών ομάδων διήρκεσε περισσότερο από έξι μήνες και είχε ως αποτέλεσμα να διερευνηθεί πλήρως η μεθοδολογία που ακολουθούσαν και το εύρος δραστηριοποίησης των μελών τους, στην διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης, σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στην Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα αποτελούνταν από οκτώ (8) συνολικά μέλη, από τα οποία ένας 30χρονος ημεδαπός, είχε καθοδηγητικό ρόλο και η δράση της αφορούσε την διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης σε χρήστες στην Κεφαλονιά.

Αντίστοιχη συγκροτημένη δράση είχε και η δεύτερη ομάδα, την οποία διεύθυνε ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθοδηγώντας την δράση τεσσάρων ημεδαπών από 34 έως 49 ετών, στην διακίνηση κάνναβης.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, στην κατοχή των μελών των δύο ομάδων:

• δεκαοκτώ (18) φιξάκια ηρωίνης
• κάνναβη βάρους 34,2 γραμμαρίων
• δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα
• κεντρική μονάδα και ένας ακόμη φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
• μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
• το χρηματικό ποσό των 15.550 ευρώ

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, τα δεκατρία (13) συνολικά μέλη των ομάδων βαρύνουν οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικών ομάδων στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον στις υποθέσεις εμπλέκεται μεγάλος αριθμός χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.

Οι δώδεκα (12) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Γιώργος Χαλαβαζής