Σύλληψη 36χρονου για διακίνηση αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 10:03

Σύλληψη 36χρονου για διακίνηση αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Συνελήφθη ο διακινητής 

Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Ιράν για διακίνηση έξι (6) ομοεθνών του, μέσω του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς

Συνελήφθη την Τρίτη (29-08-2017) το πρωί στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, διακινητής έξι (6) ομοεθνών του, από 16 έως 52 ετών, τους οποίους επιχείρησε να προωθήσει παράνομα, μέσω του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς σε Ευρωπαϊκή χώρα.

Ποιο συγκεκριμένα, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, εξακριβώθηκε το σύνολο των ενεργειών και της μεθοδολογίας που ακολούθησε ο 36χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να εξασφαλίσει την μετάβαση των ομοεθνών του, από την Αθήνα στην Κεφαλονιά και στην συνέχεια την προώθηση τους, στην Ιταλία.

Διαδοχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, από τους αστυνομικούς, έξι (6) συνολικά υπήκοοι Ιράν καθώς και ο 36χρονος διακινητής τους , με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των Γαλλικών, Πορτογαλικών και Γερμανικών Αρχών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών και της κατοχής και χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.

 

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί στα αεροδρόμια Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Κέρκυρας που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες

 

Επίσης, Συνελήφθησαν χθες (29-08-2017), στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, έξι (6) συνολικά αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ και Συρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Ειδικότερα, στην Κεφαλονιά, εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου την Τρίτη (29-08-2017) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας και ένα ζευγάρι υπηκόων Ιράκ ηλικίας 39 και 42ετών, μαζί με τα τρία (3) ανήλικα τέκνα τους, καθώς και ακόμη ένας 31χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

 




00 inkefalonia general ad 300X250