Ανδρέας Π. Κουρούκλης - Γεννιέται άλλος ένας Ληξουριώτης Καθηγητής Πανεπιστημίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 10:49

Ανδρέας Π. Κουρούκλης  - Γεννιέται άλλος ένας Ληξουριώτης Καθηγητής Πανεπιστημίου

Γράφει ο Ευστάθιος Τσιβράς


Ναι “Προπομπός” και είναι χαρά και τιμή μου. Αν ο Μάκης, ο συμμαθητής και “αδελφός”, Άριστος και έτσι είναι, ο Ανδρέας ο ανηψιός του ακόμα καλύτερος!

Στην οικογένεια πρότυπο της αειμνήστου και αξιαγάπητης Άννας Κουρούκλη, περνάει ολοταχώς και άλλος ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου, γιος του πρωτότοκου Παναγή.

Πέντε παιδιά σε ώρες δυστυχίας, μεγάλωσαν στην “ποδιά” της μάνας ηρωίδας. Τέσσερα αδέλφια πέρασαν στο Πανεπιστήμιο και ο πρώτος ο Παναγής έμεινε “πατέρας”, οδηγός και προστάτης, αφιερώνοντας τη ζωή του μέσα στα χωράφια για τα αδέλφια του, να μην τους λείψει τίποτα να πάρουν τα πτυχία τους.

Μάνα και αδελφός πάνω στα παιδιά και αδέλφια του, 60 χρόνια ενωμένοι, το ίδιο μέχρι σήμερα.

Ο Μάκης, έγινε Καθηγητής Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Σήμερα στα βήματά του ο Ανδρέας, Χημικός Μηχανικός οκτώ χρόνια στην Αμερική.

Τον Ανδρέα είδα στο Ληξούρι προ ημερών και με εντυπωσίασε η ωριμότητα του λόγου και τρόπου του, η έκφραση και εικόνα του, μα περισσότερο η πίστη που κουβαλά για συγγενείς και πατέρα του.

Ο Ανδρέας, γιός του Παναγή και ανηψιός του Μάκη περνάει στον χώρο των Καθηγητών Πανεπιστημίου, σίγουρα ακόμη καλύτερος και από τον άριστο Μάκη.

Αν η οικογένεια είναι “βίβο” θεμέλιο γερής κοινωνίας, η οικογένεια της αειμνήστου Άννας και φίλου μου Παναγή αποτελεί πρότυπο για όλους μας.

Η αναφορά μου ειδικά στον Ανδρέα έχει και γενικό πρόσημο. Οι αρχαίοι έλεγαν “ομονοούντων αδελφών, συμβίωσις παντός τείχους ισχυροτέρα”.

Ο Ανδρέας αύριο θα είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου από οικογένεια και πατέρα Καθηγητών Ήθους!

 ΤΣΙΒΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Μόνιμος κάτοικος Καμιναράτων




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250