KKΕ: "Η νεολαία και ο λαός της Παλικής έδωσαν «παρών» στην προφεστιβαλική της ΚΝΕ στο Ληξούρι"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 10:10

KKΕ: "Η νεολαία και ο λαός της Παλικής έδωσαν «παρών» στην προφεστιβαλική της ΚΝΕ στο Ληξούρι"

  Ανακοίνωση για την προφεστιβαλική εκδήλωση στο Ληξούρι 

Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία του, το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που στάθμευσε στο Ληξούρι και για το 2017, με την προφεστιβαλική εκδήλωση.

Ήταν η μαζικότερη και καλύτερα οργανωμένη προφεστιβαλική στην Παλική την τελευταία δεκαετία. Η εκδήλωση άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με τη νεολαία της περιοχής αλλά και ευρύτερα με το λαό.

Από νωρίς άρχισαν να συρρέουν εργαζόμενοι και νεολαία, που με ενδιαφέρον παρατηρούσαν τα ταμπλό με το αφιέρωμα στην «δασκάλα» του παγκόσμιου προλεταριάτου, τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΜΟΣΕ), που φέτος συμπληρώνει τα 100 της χρόνια. Παράλληλα στο χώρο υπήρχε βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» που επισκέφθηκαν αρκετοί. Η προφεστιβαλική άνοιξε με ομιλία από τον σ. Βασίλη Βασιλάτο, μέλος του ΤΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΚΝE που επικεντρώθηκε στη σημασία της ΜΟΣΕ, στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, στα συμπεράσματα και στα διδάγματά της για το σήμερα, ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν.

Καθηλωμένοι όλοι παρακολουθήσαν ντοκιμαντέρ για την Οχτωβριανή Επανάσταση βασισμένο στο βιβλίο «από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων» και με συγκίνηση είδαν τον Λένιν, σε σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα, να μιλάει στην εργατική τάξη, χαράζοντας το δρόμο για την απελευθέρωσή της από την εκμετάλλευση.

Πριν συνεχίσει το ταξίδι του, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, μας αποχαιρέτισε με συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα Next Door Noise και με το Στέλιο Μαγαλιό, που συνδύασε τη δική του μουσική και τα τραγούδια του με το κλασικό πολιτικό τραγούδι, κλείνοντας αυτή την πανέμορφη βραδιά, που οργάνωσε η ΚΝΕ.




00 inkefalonia general ad 300X250