Παροπλισμένο το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 06:54

Παροπλισμένο το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Σάμης

Από το blog Βλαχάτα Σάμης Παροπλισμένο για πέμπτη συνεχή μέρα παραμένει το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σάμης, λόγω έλλειψης χρημάτων για αλλαγή λαδιών και συντήρηση!Έτσι όπως το διαβάζουμε! Δεν υπάρχουν χρήματα και μια περιοχή από την Αγία Ειρήνη - Πόρο έως και το Φισκάρδο έχει μείνει χωρίς ασθενοφόρο!

 

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα φροντίσουν το ταχύτερο δυνατό... να πάρουν μπροστά και να λύσουν το τόσο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, σε μια περιοχή που αναφέρεται σε όλη την ανατολική Κεφαλονιά.

Επ' ευκαιρία να πούμε ότι οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. αλλά και του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, έχουν να πληρωθούν υπερωρίες από τον Μάρτιο του 2012. Αν και ο Υπουργός Υγείας έχει δώσει εντολή, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και των Κ.Υ. , τις υπερωρίες τους μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2012, στην Κεφαλονιά αυτό δεν έχει γίνει. Γιατί άραγε; Δεν υπάρχουν χρήματα ή κάποιοι αδιαφορούν; Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι ¨χάθηκαν¨ τα χρήματα
των υπερωριών των εργαζομένων, για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2011!

Επίσης το Κ.Υ. Σάμης, έχει μείνει χωρίς καθαρίστρια από τον Νοέμβρη του 2011. Τι σημαίνει αυτό; Άμεσος κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών του Κ.Υ. Και απ' ότι μαθαίνουμε, δεν προβλέπεται να δοθεί λύση. Τι μέλλει γενέσθαι; Μα να παραδώσουν την υγεία σε ιδιώτες. Αυτή η απαξίωση και η εγκατάλειψη του τομέα της υγείας στη χώρα μας, μοναδικό στόχο έχει την παράδοση και αυτού του κοινωνικού αγαθού στον ιδιωτικό τομέα.
Και τότε θα έχουμε και καθαρίστρια και ασθενοφόρο. Το θέμα όμως θα είναι ... πόσοι και ποιοι θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας του νέου υγειονομικού στάτους που θα έχει δημιουργηθεί;