Νέα επιστολή κατοίκου σχετικά με τις αποψιλώσεις στα χωριά και τις πυρκαγιές

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 12:37

Νέα επιστολή κατοίκου σχετικά με τις αποψιλώσεις στα χωριά και τις πυρκαγιές

Για το πρόβλημα με τα ξερά χόρτα στα οικόπεδα... 

 Με αφορμή το δημοσίευμά σας "Νέα επιστολή κατοίκων προς τον Δήμαρχο περί των μη αποψιλωμένων οικοπέδων και ελαιοστασίων", θα ήθελα να θέσω υπ΄όψιν σας τα κάτωθι: διατηρώ κατοικία στο χωριό Βλαχάτα της Λειβαθούς ( και συγκεκριμμένα στήν περιοχή Βρύση του Κοσμά).

Ακριβώς δίπλα μας υπάρχει οικόπεδο τό οποίο ανήκει στόν Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Βλαχάτων και στο οποίο προ ετών ο Δήμος Λειβαθούς (τότε), κατασκεύασε ένα ¨κιόσκι" το οποίο ουδέποτε συντηρήθηκε, όπως εξ΄αλλου δεν διαμορφώθηκε και ο περιβάλλων χώρος.

Τεράστιο πρόβλημα βεβαίως αποτελεί το γεγονός ότι στο οικόπεδο αυτό υπάρχουν ξερά χορτάρια τα οποία ουδέποτε αποψιλώθηκαν, με άμεσο κίνδυνο όχι μόνον γιά την δική μου κατοικία, αλλά και τις παρακείμενες. Γνωρίζω φυσικά ότι πρωτευόντως υπεύθυνο είναι το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού της Αγίας Μαρίνας και δευτερευόντως η Μητρόπολις Κεφαλληνίας.

Πρίν όμως προβώ στίς δέουσες ενέργειες θα ήθελα να γνωστοποιήσω το πρόβλημα και στό έγκριτο ιστολόγιό σας έτσι ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας. Ενδεχομένως το συγκεκριμμένο γεγονός να ωχριά μπροστά στα πρόσφατα, όμως αποτελεί απόδειξη του πόσο σοβαρά και τραγικά μπορεί να γίνουν τα πράγματα μέσα σε λίγα λεπτά .

Συνημμένα σας αποστέλλω φωτογραφίες από πυρκαγιά πού είχε ξεσπάσει πρό διετίας (2015) στό εν λόγω οικόπεδο και τήν οποία εγκαίρως έσβησαν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από πυροσβέστες.

Με εκτίμηση

Δρ. Ευαγγελία Κοσμετάτου

DSCN1805DSCN1806DSCN1810