6ο Δημοτικό: Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα «Διατροφή – Φυσική Άσκηση – Ανάπτυξη».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 15:47

6ο Δημοτικό: Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα «Διατροφή – Φυσική Άσκηση – Ανάπτυξη».

 

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Διατροφή – Φυσική Άσκηση – Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αργοστολίου.


Εισηγητές ήταν:

Η κα Σπυριδούλα Γεωργάτου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος που μίλησε για τη σημασία της διατροφής στην παιδική ηλικία, έδωσε διατροφικά προγράμματα για παιδιά και έκανε προτάσεις για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η κα Ελένη Λιναρδάτου, Συνταξιούχος Γυμνασιάρχης και Γυμνάστρια, η οποία μίλησε για την χρησιμότητα της φυσικής αγωγής και άσκησης αλλά και για το τρίπτυχο Σωματική – Ψυχική – Πνευματική Υγεία & για τον τρόπο που αυτά συνδέονται στην ανάπτυξη υγειών παιδιών.

Ο κος Γεώργιος Κασσιανός, Ιατρός Ορθοπαιδικός που μίλησε σχετικά με την ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα για παθήσεις που παρατηρούνται στην παιδική ηλικία (κύφωση, σκολίωση) που πολλές φορές σχετίζονται με κακή διατροφή ή έλλειψη άσκησης.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου κος Διονύσης Πυλαρινός στην ερώτηση που του κάναμε πώς αποφάσισαν να διοργανώσουν κάτι τέτοιο μας είπε:

Dieythintis

«Αποφασίσαμε να το οργανώσουμε “ως σύλλογος διδασκόντων” παρατηρώντας τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Επειδή βλέπουμε ότι τα παιδιά μεταφέρουν από το σπίτι τους, πολλές φορές, συσκευασμένα τρόφιμα ή προϊόντα “fastfood”θεωρήσαμε φυσικό να προβούμε σε αυτή την ενημέρωση των γονέων ευελπιστώντας ότι θα υιοθετήσουν τις απόψεις των ειδικών σε θέματα διατροφής για τη σωστότερη ανάπτυξη των παιδιών τους.

Βέβαια, δε θέλουμε να εξορκίσουμε «τα πατατάκια και τα γαριδάκια» ούτε όσα θεωρούνται ανθυγιεινά. Αυτά, όμως, πρέπει να καταλάβουν οι γονείς ότι προορίζονται για συγκεκριμένες περιστάσεις.

Η ανταπόκριση του κοινού κάλυψε τις προσδοκίες μας και με δεδομένο πως απευθυνόταν πρωτίστως σε γονείς των μαθητών μας ήταν μια εκδήλωση που σημείωσε επιτυχία.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές μας των οποίων η βοήθεια ήταν ουσιαστική και η εισήγησή τους άξιζε συγχαρητήρια.».

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Πυλαρινός ευχαρίστησε δημόσια τους τρεις εισηγητές.

Ρεπορτάζ: Αιμιλία Παυλάτου





ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250