Λαμπρός πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Πουλάτων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 11:07

Λαμπρός πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Πουλάτων

Πραγματοποιήθηκε και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στους δρόμους του χωριού


Με λαμπρότητα όπως άλλωστε αρμόζει στην ημέρα, αλλά και με την παρουσία πλήθους πιστών από τα Πουλάτα και την ευρύτερη περιοχή της Σάμης, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Στον κατάμεστο, ολόφωτο και υπέροχα στολισμένο Ναό συνλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος ο οποίος από άμβωνος έκανε αναφορά στον διαχρονικό συμβολισμό του βίου και των θαυμάτων του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Παντελεήμονα, οι επίσης αρχιμανδρίτες Παΐσιος Παράσχης και Κυπριάνος Βουτσινάς, ο εφημέριος του χωριού μας Πατέρας Σπυρίδωνας Φλαμιάτος και ο συγχωριανός μας ιερέας Πατέρας Κωνσταντίνος Φλαμιάτος. Εντυπωσιακός δε, ήταν για ακόμη μια χρονιά ο χορός των ψαλτών που απέδωσε τους ύμνους της ημέρας σύμφωνα με την Κεφαλλονίτικη εκκλησιαστική παράδοση, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στους δρόμους του χωριού μας.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, μοιράστηκαν σε όλους τους πιστούς, όπως επιτάσσει η παράδοση, άρτος, κόλλυβα, αλλά και εικόνες του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ακολούθησε κέρασμα των πιστών στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο του Ναού με βραστή γίδα, προσφορά των κτηνοτρόφων του χωριού μας, άφθονο ντόπιο κρασί και υπέροχα χειροποίητα γλυκά.

Πρόκειτο για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του εφημέριου και κατοίκων των Πουλάτων, οι οποίοι έχοντας επιμεληθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη θρησκευτική πανήγυρη και να φιλέψουν τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του πολιούχου μας.

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, όπου και πάλι εθελοντές αφαίρεσαν τα καζάνια και τα τραπεζοκαθίσματα και καθάρισαν το χώρο ώστε να είναι καθ' όλα έτοιμος για την πρωινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος.

Και του χρόνου!




00 inkefalonia general ad 300X250