Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην Κεφαλονιά (εικόνα)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 19:43

Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην Κεφαλονιά (εικόνα)

Γνωρίστε τον μαθητή με την καλύτερη εφετινή επίδοση στο νησί μας – Συνέντευξη στον Inkefalonia Radio 89,2 

Ψάξαμε και βρήκαμε τον πρώτο των πρώτων των Πανελληνίων εξετάσεων στην Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Πρόκειται για τον Γιάννη Ρουμελιώτη, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 18.650 μόρια.

Γένους... αρσενικού, λοιπόν, είναι φέτος η κορυφή στην Κεφαλονιά! 

Ο ίδιος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του, παραμένει προσγειωμένος και έτοιμος να ανταπεξέλθει στην νέα πρόκληση της ζωής που ανοίγεται μπροστά του.

Μιλώντας, στον Inkefalonia.gr μας αναλύει κάποια από τα μυστικά που έφεραν αυτή την σημαντική επιτυχία... «Διάβαζα καθημερινά τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα. Από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, αλλά πολύ διάβασμα έριξα λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις...» μας λέει ο Γιάννης Ρουμελιώτης και συνεχίζει αναφορικά με το εάν είχε άγχος: «Είχα άγχος, αλλά θεωρώ ότι είχα το δημιουργικό άγχος, που κατά κάποιο τρόπο με βοήθησε να γράψω καλά».

Η συμπαράσταση απο τους γονείς 

Όσο για την συμβολή των γονιών του σε αυτή του την επιτυχία τονίζει: «Οι γονείς δεν με πίεσαν καθόλου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα πίεσης και αντί αυτού είχα μια εξαιρετική συμπαράσταση από μέρους τους».

Όσο για το τι στερήθηκε, όλο αυτόν τον καιρό που προετοιμαζόταν διευκρινίζει: «Στερήθηκα τις εξόδους, δεν έβγαινα και πολύ συχνά και ο,τι άλλη ασχολία είχα την φετινή χρονιά (γυμναστική και αθλητισμό) δεν την συνέχισα».

Όσον αφορά τον κλάδο των σπουδών που θα ακολουθήσει δηλώνει: «Θα πάω είτε προς κατεύθυνση που ασχολείται είτε με μηχανολογία αυτοκινήτων, είτε αεροσκαφών ή αυτοματισμών. Θεωρώ σημαντικό ωστόσο να επιλέξω έναν κλάδο με βάση το πόσο επιθυμώ να κάνω αυτό το επάγγελμα και όχι με βάση το πόσα χρήματα μπορεί να φέρει».

Ο πρώτος στην Κεφαλονιά, αναφέρεται και στους συνομήλικους του που πέρασαν ή θα περάσουν αυτή την δοκιμασία: «Σε αυτούς που δεν έγραψαν και τόσο καλά στις εξετάσεις, έχω να τους πω να μην τα παρατάνε γιατί οποιαδήποτε σχολή και αν περάσουν έχει αξία. Σε όσους πιστεύουν ότι δεν θα περάσουν, να μην απογοητεύονται γιατί δεν σημαίνει τίποτα να μην περάσεις κάπου. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες στην ζωή τους».

Όσον αφορά τον τρόπο διαβάσματος που ακολούθησε δηλώνει: «Αυτό που έκανα ήταν να μεταφέρω ο,τι δαβάζω σε σχεδιάγραμμα . Τις σημειώσεις μου τις έγραφα πολλές φορές και τις σχεδίαζα εγώ. Επίσης δεν κοιμόμουν πάρα πολύ αργά το βράδυ, ώστε να είμαι φρέσκος τις πρωινές ώρες που προσωπικά για μένα ήταν οι καλύτερες για να διαβάζω ».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Ρουμελιώτης αναφέρει τους ανθρώπους που θέλει να αφιερώσει αυτή του την επιτυχία: «Αφιερώνω στους γονείς μου αυτή την επιτυχία και στους καθηγητές μου είχα δίπλα μου και με βοήθησαν σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Από εμάς πολλά μπράβο Γιάννη!

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξή του στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή

https://www.youtube.com/watch?v=XRDCSz8sdaM


Ετικέτες: