Ανάπηροι: Τέλος οι φοροαπαλλαγές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2012 00:46

Ανάπηροι: Τέλος οι φοροαπαλλαγές

Ακόμη και οι ανάπηροι δεν θα γλιτώσουν από τις περικοπές και καταργήσεις δεκάδων φορολογικών απαλλαγών που ισχύουν σήμερα. Συγκεκριμένα στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας έχει μπει το πρόσθετο αφορολόγητο όριο των 2.000 ευρώ, το οποίο ισχύει για ανάπηρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης και για θύματα πολέμου.

Επίσης οι απαλλαγές από το φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα τυφλών, τους μισθούς και τις συντάξεις των ανάπηρων, καθώς και οι απαλλαγές των ανάπηρων από τα τεκμήρια διαβίωσης και από τα τέλη κυκλοφορίας.

Το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και τις συντάξεις των τρίτεκνων, των πολύτεκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ. Επίσης σκοπεύει να προχωρήσει στην εξάλειψη του προσαυξημένου ορίου που ισχύει για νέους μέχρι 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες, που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των εσόδων που προβλέπεται να εξασφαλιστεί τη διετία 2013-2014 από τις περικοπές και τις καταργήσεις των φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα φτάνει στα 229 εκ. ευρώ.

Πηγή: enikos.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ