ΔΑΣ ΟΤΑ: Όχι στις απολύσεις 21 συμβασιούχων από τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 10:27

ΔΑΣ ΟΤΑ: Όχι στις απολύσεις 21 συμβασιούχων από τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή


Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς καταγγέλλει ότι τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσίευση του Ν.4479 που περιλαμβάνει τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους την οποία ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή, η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ), με υπογραφή του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Λυκούδη, προχώρησε στην απόλυση 21 εργαζομένων - συμβασιούχων της καθαριότητας – κοινόχρηστων χώρων και των τεχνικών υπηρεσιών. Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης είναι Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) και στέλεχος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή, την ώρα που αναλώνονται σε κοκορομαχίες για τα δευτερεύοντα, συναινούν στο κύριο από κοινού με ΕΕ – εταίρους: καμία εγγύηση στο δικαίωμα για μόνιμη σταθερή εργασία.

Η πρόταση της ΔΑΣ ήταν από την αρχή καθαρή: μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία εμπιστοσύνη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται κυβέρνηση και κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, ΜΜΕ των εργολάβων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, που στηρίζουν έναν δρόμο ανάπτυξης που θέλει χαμηλό εργατικό κόστος και «ευελιξία» προς χάρη της κερδοφορίας. Κρίνονται και όλοι όσοι, μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, καλλιέργησαν αναμονή και αυταπάτες για τις εξελίξεις.

Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, βέβαια, επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην εφαρμογή της νομοθεσίας! Δεν έπραξε αυτό που κάνουν μια σειρά άλλοι δήμοι που στέκονται δίπλα στους συμβασιούχους και παίρνουν μέτρα ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Αλλά πώς να τους στηρίξει, αφού ήταν πρωτοπόρα στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, στην ελαστική - απλήρωτη εργασία αλλά και από καιρό έτοιμη να θυσιάσει εργαζόμενους στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της ΝΔ;

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους, όλο τον κλάδο σε συναγερμό!!! Να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι απολύσεις!!! Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δράσουμε, συσπειρωμένοι και ενωμένοι γύρω από τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη – σταθερή εργασία. Η ΔΑΣ ΟΤΑ θα στηρίξει κάθε κίνηση που θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για το σκοπό αυτό. Η Παρασκευή 14 Ιούλη, μέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να μας βρει επί ποδός. Καλούμε το σωματείο να αποφασίσει σχετικά και να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση και κινητοποιήσεις. Καλούμε σε έκφραση αλληλεγγύης τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του Νομού. Όλοι για έναν και ένας για όλους!!!

Ο αγώνας συνεχίζεται!