H εσπερινή εκπαίδευση κάνει πράξη στην Ελλάδα την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 10:35

H εσπερινή εκπαίδευση κάνει πράξη στην Ελλάδα την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη

Η εσπερινή εκπαίδευση κάνει πράξη στην Ελλάδα την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών Το 2012 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργούς Γήρανσης & Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Στόχος αυτού του έτους είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συμβολή των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην κοινωνία, καθώς και να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια της χώρας εδώ και δεκαετίες κάνουν πράξη τους στόχους αυτούς. Εργαζόμενοι μαθητές από την ηλικία των 14 ετών και άνω μαθαίνουν, δημιουργούν και διασκεδάζουν μαζί στους φιλόξενους ρυθμούς των ιδιαίτερων αυτών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τι είναι αυτό που τα κάνει ιδιαίτερα και φιλόξενα; Μα φυσικά, το ετερόκλητο πλήθος των μαθητών τους! Στις αίθουσες ενός εσπερινού σχολείου μπορείτε να δείτε μια γιαγιά εξήντα χρονών να κάθεται στο ίδιο θρανίο με την 16χρονη πιτσιρίκα που αναγκάστηκε να αφήσει το ημερήσιο σχολείο για να εργαστεί. Τον πενηντάρη εργάτη να παίζει βόλεϋ στο προαύλιο μαζί με τον τριαντάρη τεχνικό και τον εικοσάχρονο μπάρμαν. Και στις σχολικές γιορτές, θα δείτε ανθρώπους όλων των ηλικιών να τραγουδούν, να παίζουν σε θεατρικά, να διασκεδάζουν όλοι μαζί σαν μια μεγάλη αγαπημένη παρέα που δε γνωρίζει διακρίσεις και προκαταλήψεις. Γιατί έχουν όλοι τους τον ίδιο στόχο: να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να εξελιχθούν, να αποκτήσουν χρήσιμα επαγγελματικά εφόδια και – γιατί όχι – να περάσουν μια μέρα με το κεφάλι ψηλά τις «πύλες» των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Το «δικό μας» Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργοστολίου ξεκινάει σε λίγες μέρες την 9η χρονιά λειτουργίας του. Πολλοί είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που κάθησαν με υπομονή και επιμονή στα θρανία μας και απέκτησαν το πολυπόθητο απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου. Κάποιοι απ'αυτούς μας έκαναν ιδιαίτερα περήφανους, περνώντας σε πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ. Από τον πρώτο μας φοιτητή κ. Χρήστο Παπανικολάου, που σε ένα χρόνο θα είναι πλέον δάσκαλος, μέχρι τις φετινές μας επιτυχούσες Βούλα Αντωνέλλου στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Άννα Τραυλού στο Μαθηματικό Αθηνών, οι μαθητές μας βάζουν όλο και πιο ψηλούς στόχους... και τους πετυχαίνουν.

√ Από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργοστολίου θα είναι ανοικτό για εγγραφές κάθε βράδυ από τις 7 – 10 μ.μ., ενώ τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 10/9. Το σχολείο στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα 2ου-3ου Γυμνασίου & ΙΕΚ («παλιό Θηλέων») στην οδό Μαζαράκη 2, πίσω από τον ΟΤΕ.

√ Πληροφορίες στο Διευθυντή του σχολείου κ. Βαγγέλη Δετωράτο

στο τηλέφωνο 26710 22905,

και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» των δραστηριοτήτων του σχολείου αν επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας (blog) στη διεύθυνση

http://esperinogymnasioargostoliou.blogspot.gr.

Μίνα Θεοφιλάτου

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών

Καθηγήτρια Πληροφορικής