Ιδρύεται Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 08:11

Ιδρύεται Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο  στην Κεφαλονιά

Το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας τη βασική αρχή του για στήριξη και αναβάθμιση της ειδικής αγωγής,  


ιδρύει 13 νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(ΦΕΚ 2155/13-06-2017) που θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2017-18.

Μεταξύ αυτών είναι και το ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, με την ίδρυση 1 Ειδικού Νηπιαγωγείου, 1 Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, 2 Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και 9 Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, δημιουργούνται ακόμα καλύτερες συνθήκες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε κάθε σημείο τους χώρας.

Ιδιαίτερα ενισχυμένη αναδεικνύεται η Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση, η οποία επί σειρά ετών ήταν υποβαθμισμένη τόσο σε αριθμό δομών όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων σπουδών. Με την καθιέρωση και γενίκευση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου και την εφαρμογή νέων ωρολογίων προγραμμάτων, από το σχολικό έτος 2017-18, η Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση αποκτά δυναμική και το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίνεται στα αιτήματα ίδρυσης νέων σχολείων, σε περιοχές που η έλλειψη δομών καθιστούσε, για ορισμένους μαθητές, ανύπαρκτη τη δυνατότητα συνέχισης της φοίτησης τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, προάγονται 10 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Ειδικά Νηπιαγωγεία προκειμένου να εναρμονιστούν με το νέο μαθητικό δυναμικό τους και να ανταποκριθούν καλύτερα στη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους.

Για την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων, οι προσλήψεις θα είναι αυξημένες και κατά προτεραιότητα και για το σχολικό έτος 2017-18, τόσο για την επαρκή στελέχωση των Ειδικών Σχολείων όσο και για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

                                                                                     ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28/06/2017

                                                                               ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

                                                  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ