«Έφυγε» ο καθηγητής Παύλος Βασιλάτος (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 10:11

«Έφυγε» ο καθηγητής Παύλος Βασιλάτος (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

«Έφυγε» αναπάντεχα την Κυριακή ο καθηγητής Παύλος Βασιλάτος.


Ένας δραστήριος άνθρωπος και εξαίρετος καθηγητής, διευθυντής του Λυκείου Σάμης. Μεγάλη απώλεια για την τοπική μας κοινωνία.

Τα τελευταια χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δυστυχώς δεν τα κατάφερε...

Το Inkefalonia εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

            Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 26-6-2017, μετά την θλιβερή είδηση θανάτου του Δ/ντή Λυκείου Σάμης και πρώην Δημοτικού Συμβούλου ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ, αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη προσφορά του στην τοπική κοινωνία  και στην Εκπαιδευτική Κοινότητα του Νησιού μας

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

  • 1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
  • 2) Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα και ώρα 5:30 το απόγευμα.

Συλληπητήρια Μηνύματα

Ευάγγελος Κεκάτος: Επίπονη «Φυγή»

(Αφιερωμένο στη Μνήμη του Εκπαιδευτικού Παύλου Βασιλάτου)

Είναι γεγονός ότι στη ζωή μας αποτυπώνονται αυτά που μας έμαθαν οι Γονείς μας και φυσικά όσα μας δίδαξαν οι Δάσκαλοί  μας.

Για τους Γονείς μας είναι λίγο πολύ αυτονόητο αφού αποτελούμε τη βιολογική συνέχειά τους.

Για τους Δασκάλους μας όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά , αφού η  «σχέση» μας μαζί τους περνά από την παιδική στην εφηβική ηλικία μέσα από «σαράντα κύματα», που περικλείουν χαρές, απογοητεύσεις, αποτυχίες , επιτυχίες, επιπλήξεις, επιβραβεύσεις και «πάει λέγοντας», μέχρι την ενηλικίωση.

Όταν λοιπόν κάποια στιγμή «μεγαλώνουμε», συχνά – πυκνά λόγια, παραινέσεις, συμβουλές των Δασκάλων μας έρχονται να ενισχύσουν ουσιαστικά την ασπίδα προστασίας, με την οποία  μας εξόπλισαν οι Γονείς μας.

Στη διαδρομή της ζωής άλλους ξεχνάμε, άλλους θυμόμαστε, άλλους αποφεύγουμε και  με άλλους επιθυμούμε να διασταυρωθούν τα βήματά μας.

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκε και ένας ξεχωριστός Εκπαιδευτικός, ο Παύλος Βασιλάτος, ο οποίος «έφυγε» απρόοπτα από κοντά μας, γεμίζοντας θλίψη και στεναχώρια όλους όσους είχαμε την τύχη να του εμπιστευτούμε τα παιδιά μας.

Διπλός Γονέας ο χαρισματικός Εκπαιδευτικός, που κάνει τους Μαθητές του να αισθάνονται ως δια βίου Παιδιά του.

Ευτυχής ο Δάσκαλος, που κατάφερε να μπολιάσει τους Μαθητές του με τη βαθιά γνώση του σεβασμού, της αγάπης, των ενδιαφερόντων, πέρα από το ενδεχομένως περιορισμένο πεδίο της επιστημονικής του ειδικότητος.

«Τι κάνει ο Βασίλης ? », ήταν ο χαιρετισμός που μου απηύθυνε ο Παύλος κάθε φορά που τον συναντούσα τυχαία στο δρόμο και ας είχε τελειώσει εδώ και  χρόνια ο Γιός μου το Σχολείο.

Είναι απίστευτη η ικανοποίηση που μου έδινε αυτή η ερώτηση ειλικρινούς ενδιαφέροντος του «Δασκάλου για το Μαθητή του», η οποία γινόταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν έβλεπα την αντίδραση χαράς από το Γιό μου όταν τον ενημέρωνα.

«Τι κάνει ο αγαπημένος μου Καθηγητής ? », ρώταγε κάθε φορά με την ίδια αγάπη και ο παλιός Μαθητής για το Δάσκαλό του.

Αν λοιπόν δεχθούμε σαν απόηχο του πόνου που δημιούργησε η αιφνίδια «Φυγή» του Παύλου τα ουσιαστικά αισθήματα σεβασμού και αγάπης που μας ενέπνευσε με την πορεία ζωής του, θα σταθούμε διακριτικά δίπλα στην Οικογένειά του, που ο κεντρικός πυρήνας της είναι η Σύζυγος και το παιδί του, που διευρύνεται όμως σε όλους τους Μαθητές του και τους Γονείς τους.

Ας είναι ελαφρύ το «χώμα», που θα σκεπάσει έναν χαρισματικό Λειτουργό της Εκπαίδευσης με την ουσιαστική έννοια του όρου και ας είναι η βαθιά εκτίμησή μας γι΄αυτόν μία επιπλέον παρηγοριά στους δικούς του Ανθρώπους για την επίπονη συναισθηματική διαχείριση ενός δια βίου πόνου.

Θερμά Συλλυπητήρια

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Παιδείας       

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΩΔΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ''ΡΟΚΚΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ''

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας ωδείον Αργοαστολίου ''Ρόκκος Βεργωτής'' εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου σας συζύγου και πατέρα Παύλου Βασιλάτου και σας εύχεται ολόψυχα να έχετε δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσετε τη μεγάλη απώλεια του δικού σας ανθρώπου.

Με  εκτίμηση

Για  το Δ.Σ.

Η Γραμματέας               Ο πρόεδρος   

                                     α/α
  
Νίκη Κοσμάτου            Απόστολος Χαραλαμπάτος


Ο κλάδος των εκπαιδευτικών αποχαιρετά το συνάδελφο Παύλο Βασιλάτο: Υπόδειγμα Δασκάλου και πρότυπο δημοκρατικής συμπεριφοράς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, εκφράζοντας την οδύνη σύσσωμου του κλάδου των εκπαιδευτικών στο Νομό, αποχαιρετά το συνάδελφο, το φίλο, τον Άνθρωπο Παύλο Βασιλάτο, που μας «έφυγε» τόσο άδικα και πρόωρα. Συλλυπούμαστε την οικογένειά του και ιδιαίτερα τη σύζυγό του συνάδελφο Αγγελική Δελλαπόρτα και την κόρη τους Κωνσταντίνα – Χριστίνα. Ο Παύλος Βασιλάτος ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα: συνδικαλιστής, στέλεχος της ΕΛΜΕ-ΚΙ και για χρόνια επικεφαλής της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας στο Νομό. Είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αργοστολίου. Διατηρούσε δικό του blog. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο λογοτεχνικό έργο του. Την ενασχόληση με τα κοινά τη θεωρούσε υποχρέωση και καθήκον, αφού είχε την πεποίθηση πως μόνο έτσι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των συνανθρώπων μας.

Ο Παύλος Βασιλάτος υπηρέτησε την εκπαίδευση, πάνω από όλα, σαν Δάσκαλος των μαθηματικών, δίπλα σε όποιον είχε πρόβλημα. Έχει διατελέσει Διευθυντής στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων, μέλος του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, μέλος Επιτροπών του Δήμου Κεφαλονιάς όπως είναι η Σχολική και η Παιδείας, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν Διευθυντής στο Λύκειο Σάμης. Στην ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε τιμηθεί επανειλημμένα από τον κλάδο και είχε εκλεγεί πολλές φορές μέλος του ΔΣ (και στο Προεδρείο του), καθώς και αντιπρόσωπος σε συνέδρια της ΟΛΜΕ.

Κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το ενδιαφέρον του για τους μαθητές. Συχνά – πυκνά έχει αρθρογραφήσει για τα προβλήματά τους, τα οποία συναισθανόταν και νοιαζόταν να διαμορφωθούν όροι για να ξεπεραστούν. Ήταν συγκαταβατικός με τους συναδέλφους και είχε «ψηλά» τη σημασία της λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων. Σεβόταν τις συνδικαλιστικές διαφορές. Για τη στάση του αυτή αντιμετώπισε ανοίκειες επιθέσεις με στωικότητα και αξιοπρέπεια. Στάθηκε δίπλα στο σωματείο σε δύσκολες στιγμές και στήριξε σχεδόν το σύνολο των παρεμβάσεων της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Να θυμηθούμε το ρόλο του στο να εντοιχιστεί αναμνηστική πλάκα στο σχολικό συγκρότημα της Σάμης προς τιμήν του ΕΠΟΝίτη Πέτρου Μιχαλάτου, τη στάση του ενάντια σε πρακτικές που οδήγησαν στο μαθητοδικείο τοπικά, την ανοιχτή τοποθέτησή του υπέρ του να μη «πεταχθούν» τα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ έξω από τα σχολεία, τη στάση του ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αυτά και πολλά άλλα συγκροτούν ένα πρότυπο δημοκρατικής συμπεριφοράς, που οφείλουμε να τιμούμε διαχρονικά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προτείνει:

  • - να χαρακτηριστεί η Τρίτη 27/6, μέρα της ταφής του συναδέλφου, από τη ΔΔΕ, ως μέρα πένθους για όλα τα σχολεία του Νομού.
  • - να αποδοθεί το όνομα «Παύλος Βασιλάτος» στο Γενικό Λύκειο Σάμης.

Επίσης, θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

  • - θα παραστεί σύσσωμο το ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία, την Τρίτη 27/6 και ώρα 5.30 μμ στα Φάρσα στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα εκφωνήσει επικήδειο.
  • - θα εναποθέσουμε ανθοδέσμη για το συνάδελφο (και θα στηρίξουμε την επιλογή της οικογένειας για προσφορά αντί στεφάνου χρημάτων στο Ορφανοτροφείο Αργοστολίου).

Είναι προφανές πως η εκδήλωση αποχαιρετισμού, που είχε προγραμματιστεί για το τέλος της σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 28/6 στο Εργατικό Κέντρο ακυρώνεται.

Αργοστόλι 26 Ιούνη 2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης ως ύστατη απόδοση φόρου τιμής στον αγαπητό και αείμνηστο συνάδελφο Βασιλάτο Παύλο:

  • Κηρύσσει, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Δήμο Κεφαλονιάς και το Δήμο Ιθάκης,  τη σημερινή ημέρα Τρίτη 27-06-2017 ως ημέρα πένθους για τον εκπαιδευτικό κόσμο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
  • Αναβάλλει τη συνέντευξη των υποψηφίων διευθυντών Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 29-06-2017 (ημέρα που θα συμμετείχε και ο Παύλος Βασιλάτος) και μεταθέτει τη διεξαγωγή της στην Τετάρτη 05-07-2017.
  • Σύμφωνα με την επιθυμία του οικογενειακού περιβάλλοντος του αποθανόντος συναδέλφου μας, αντί στεφάνου  θα καταθέσει χρηματικό ποσό στο ορφανοτροφείο Αργοστολίου.

Ο Διευθυντής Δ.Ε.

Κεφαλληνίας - Ιθάκης

Μαρκάτος Δημήτριος

 
ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Ο Παύλος Βασιλάτος ήταν ένας άξιος οικογενειάρχης, ένας χαρισματικός λειτουργός της εκπαίδευσης και ένας αγωνιστής της παράταξης της ΝΔ.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον απρόσμενο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Παύλου Βασιλἀτου

Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον ξαφνικό θάνατο του αγαπητού μου φίλου Παύλου Βασιλάτου. Η πορεία του ως εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, η αγάπη του για τα κοινά και η οικογενειακή του ζωή απεδείκνυαν πάντα το ήθος και την αξιοπρέπειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του…

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Άλλος ένας καλός φίλος και φυσικά αξιόλογος συνεργάτης «έφυγε νωρίς για τις γειτονιές του ουρανού», στερώντας συγγενείς και φίλους αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα από τον συνάδελφο αλλά κυρίως «Άνθρωπο» Παύλο Βασιλάτο.

Θα χρειαστεί με θλίψη να αποχαιρετήσουμε άλλο ένα εξαίρετο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, που τα τελευταία χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σάμης υπηρετώντας αξίες και ιδανικά, που όλοι οι εκπαιδευτικοί ενστερνιζόμαστε.

 Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στα μέλη της οικογένειας του και στους συγγενείς του εκλιπόντος, ευχόμενοι να είναι παρηγοριά τους όσα ο Παύλος άφησε στις ψυχές μας για να τον θυμόμαστε: «Αιωνία του η μνήμη».   

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ

Το  Δ.Σ.  του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεφαλονιάς - Ιθάκης  εκφράζει  τη  βαθιά  του  θλίψη  και  τα  θερμά  συλληπητήρια  των   εκπαιδευτικών  για  τον  πρόωρο  χαμό  του  συναδέλφου  Παύλου  Βασιλάτου.

Στη  σύζυγό  του,  στην  κόρη  του  και  στα  συγγενικά  του  πρόσωπα  ευχόμαστε  δύναμη  και  κουράγιο  για  ν' αντιμετωπίσουν  το  χαμό  του  δικού  τους  ανθρώπου.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Παύλου Βασιλἀτου

Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον ξαφνικό θάνατο του αγαπητού μου φίλου Παύλου Βασιλάτου. Η πορεία του ως εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, η αγάπη του για τα κοινά και η οικογενειακή του ζωή απεδείκνυαν πάντα το ήθος και την αξιοπρέπειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του…

 




00 inkefalonia general ad 300X250