Μουσείο Καμιναράτων: Συνεχίζονται τα έργα...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 09:34

Μουσείο Καμιναράτων: Συνεχίζονται τα έργα...

Μετά την ολοκλήρωση των έργων τοποθέτησης συναζιού και νέας σκεπής που είχαν γίνει πέρυσι συνεχίζονται τα έργα  να γίνει ξανά λειτουργικό και επισκέψιμο το Μουσείο μας.


Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλετε τόσο στο γεγονός ότι η πολιτεία – όπως γνωρίζουμε όλοι – έχει κάνει αναστολή πληρωμών και δεν έχει  δώσει ακόμα την δεύτερη δόση της επιχορήγησης με την οποία θα εξοφλήσουμε  τον εργολάβο, όσο  και στην αδυναμία του συλλόγου μας να καλύψει την ηλεκτρολογική  εγκατάσταση και τον ελαιοχρωματισμό.

Μετά από  επαφές με τον δήμο και την αμέριστη συμπαράσταση του αντιδημάρχου κ. Κατσιβέλη Γιώργου, πριν μερικές ημέρες  ο δήμος αγόρασε και μας διέθεσε  τα ηλεκτρολογικά υλικά τα οποία  έχει αναλάβει εντός των ημερών να τα τοποθετήσει ο ηλεκτρολόγος συγχωριανός μας Μαρούλης Διονύσης του Μπάμπη.

Ο κ. Κατσιβέλης μας υποσχέθηκε στις  αρχές Ιουλίου να  μας στείλει τον υπάλληλο του δήμου  Μαρούλη Διονύση του Μεμάγγελου, ο οποίος θα βάψει το Μουσείο εξωτερικά, με υλικά που θα διαθέσει ο σύλλογός μας.



Ο συγχωριανός και αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης όπως δήλωσε θα είναι κοντά μας και θα βοηθά στην επίλυση κάθε προβλήματος που θα υπάρχει στο χωριό μας

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας ευχαριστεί  τον κ. Γιώργο  Κατσιβέλη  αλλά και τον προηγούμενο αντιδήμαρχο κ. Μοσχονά Αλέξη με τον οποίο είχαν γίνει οι πρώτες επαφές , για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μία αρμονική συνεργασία για το καλό του χωριού μας και του τόπου γενικότερα. 

Το μουσείο όμως χρειάζεται πάρα πολλές εργασίες στο εσωτερικό του.

Οι εργασίες που απαιτούνται είναι:

-Ελαιοχρωματισμός  των τοίχων

-Ελαιοχρωματισμός με βερνίκι τόσο της ξύλινη οροφής όσο και των πετρών

-Αγορά και τοποθέτηση ιδικών ντουλαπιών για τα εκθέματα

-Αγορά παραδοσιακών καρεκλών

Συντήρηση όλων των σταθερών μηχανημάτων  ελαιοτριβείου που υπάρχουν καθώς και συντήρηση όλων των εκθεμάτων που έχουν προσφέρει φίλοι και συγχωριανοί.

Για τις εργασίες αυτές  απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα  και δυστυχώς το βάρος αυτό πέφτει στις πλάτες του συλλόγου και των συγχωριανών.

Πιστεύουμε παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση η οποία μας έχει επηρεάσει όλους , να βρεθούν τα χρήματα  για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ο Σύλλογός μας καλεί όποιους μπορούν να βοηθήσουν  να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Στην έκλυση μας για βοήθεια, έχουν ήδη ανταποκριθεί  ο Μαρούλης Χρήστος του Χαράλαμπου και ο Διονυσάτος Δημήτρης του Παπαγιώργη, τους ευχαριστούμε.

Πιστεύουμε ότι έστω και ημιτελές το καλοκαίρι θα μπορέσει να είναι επισκέψιμο και  να το χρησιμοποιήσουμε για κάποιες εκδηλώσεις.  



kaminarata,gr

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250