Ανακοίνωση της Παράταξης "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ" στην Ομοσπονδία ΟΕΣΠ & ΝΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 13:32

Να βγουν συμπεράσματα για το τι κίνημα χρειάζονται οι μικροί ΕΒΕ, αξιοποιώντας την πείρα και από τις εκλογικές διαδικασίες του εμπορικού συλλόγου Αργοστολίου «η Κράνη».

Η παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων καλεί τον κλάδο των επαγγελματιών του Αργοστολίου να υπερασπίσει το δικαίωμά του να έχει σωματεία που λειτουργούν προς όφελος των μικρών ΕΒΕ, με συλλογικές - δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς νοθείες και φαινόμενα εκφυλισμού. Από την άποψη αυτή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους συναδέλφους η καταγγελία του μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Σταύρου Γρηγορόπουλου, για το θέμα της διπλοψηφίας στις αρχαιρεσίες της «Κράνης», κάτι που τελικά δεν αποφεύχθηκε. Επίσης, προφανώς, δεν είναι στην κατεύθυνση ανασύνταξης του κινήματος των ΕΒΕ το να μην πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις μελών ενόψει αρχαιρεσιών ή να λήγει η θητεία του ΔΣ και επί τρίμηνο «να μην τρέχει τίποτε», όπως συνέβη στην περίπτωση του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «η Κράνη».

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει δυο δρόμους για να επιλέξει και να βαδίσει, αυτόν της αγωνιστικής δράσης και στάσης ή τον άλλο της υποταγής στην φιλομονοπωλιακή – κυβερνητική πολιτική που αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν ωφελεί τους μικρούς ΕΒΕ, αλλά τους εγκλωβίζει σε ολοένα δυσκολότερες καταστάσεις.

Οι εικόνες εκφυλισμού στους συλλόγους των ΕΒΕ υπηρετούν το δρόμο που θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς υπονομεύεται η ικανότητα οργάνωσης και δράσης των ΕΒΕ και υφαρπάζονται συσχετισμοί στην Ομοσπονδία. Ο διαγκωνισμός για θέσεις σε Ομοσπονδία, ΕΣΕΕ και επιμελητήριο, που αφορά το ποια πρόσωπα θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση κονδυλίων συμβατών με τις επιλεξιμότητες της κυρίαρχης πολιτικής κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ δεν αφορά τις αγωνίες μας.

Καλούμε τους συναδέλφους που φυτοζωούν, που βλέπουν τα λουκέτα να μπαίνουν καθημερινά σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, ενώ συγχρόνως γιγαντώνονται τα μονοπώλια,  να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να βαδίσουν στο δρόμο της αγωνιστικής δράσης και στάσης.

Αργοστόλι 13-06-2017

Η Παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων.

00 inkefalonia general ad 300X250