Οι καταθέσεις στεφάνων σε Σιμωτάτα και Μουσάτα (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 15:29

Οι καταθέσεις στεφάνων σε Σιμωτάτα και Μουσάτα (εικόνες)

Εκδηλώσεις μνήμης για να μην ξεχνάμε, αυτούς που έπεσαν για την Πατρίδα, τον Ποντιακό Ελληνισμό και αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα!


Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 το πρωΐ, πρώτα στα Σιμωτάτα και αμέσως μετά στα Μουσάτα με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Δ.Δ. Λειβαθούς κ. Ηλία Κουρκουμέλη με συνεργασία των Συλλόγων “Κόκκινος Βράχος” και “Το Τραπεζάκι” Μουσάτων, έγιναν εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα και επιμνημόσυνος δέησης για τους πεσόντες υπέρ πατρίδος.

“Σε καιρούς που αμφισβητείται ο πατριωτισμός και η σημαία θεωρείται σαν ένα κοινό πανί ή κουρέλι...”, μ' αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουρκουμέλης ορίζοντας κατά ένα μεγάλο μέρος την σύγχιση που επικρατεί στους έλληνες πολίτες σ' ότι αφορά την έννοια της αγάπης για την πατρίδα, των εθνικών συμβόλων μας και την ιστορία μας που συνδέει τους αγώνες των ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα, για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι να αμφισβητούμε τους αγώνες και την ιστορία τους, οι εκδηλώσεις μνήμης προς αυτούς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στα ηρώα των Σιμωτάτων και Μουσάτων, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων πεσόντων κατά την αντίσταση ενάντια στους γερμανούς κατακτητές, αλλά και τους Ριζοσπάστες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Ρίγη εθνικής συγκίνησης μας διαπέρασαν όταν τα παιδιά του Δημοτικού που έφεραν την Γαλανόλευκη, είπαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στεφάνι κατέθεσαν εκτός του κ. Κουρκουμέλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεωργόπουλος Αντώνης, ο πρόεδρος του Τοπικής Κοινότητας Σιμωτάτων – Βλαχάτων κ. Απόστολος Χαραλαμπάτος, ο πρόεδρος του συλλόγου Σιμωτάτων “Κόκκινος Βράχος” κ. Ευάγγελος Θωμάτος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουσάτων κ. Θεόδωρος Καλλιβωκάς, η πρόεδρος του συλλόγου Μουσάτων “Το Τραπεζάκι” κα Μινέτου Ζωγραφιά και η Δντρια του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων.

Ο κ. Κουρκουμέλης ευχαρίστησε τους συλλόγους για την συνεργασία τους, τον σύλλογο Βλαχάτων “Ο ΑΙΝΟΣ” για την όμορφη παρουσία των παιδιών με τις παραδοσιακές στολές, την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων για την παρουσία των παιδιών και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις

Λιβέριος Πετρίδης

 lourdas.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250