Ολοκληρώθηκε η πορεία στο Αργοστόλι (Ανανεωμένο – εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 11:20

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο Αργοστόλι (Ανανεωμένο – εικόνες)

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ στο Αργοστόλι ενάντια στα νέα μέτρα του «4ου Μνημονίου».


Πριν από την πορεία, προηγήθηκε η κεντρική ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, από τον Γεράσιμο Βαλεντή, πρόεδρο του συλλόγου των οικοδόμων.

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερη συμμετοχή, καθώς οι ανακοινώσεις των φορέων που θα συμμετείχαν ήταν πάρα πολλές.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στις 08.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για μια ακόμη συγκέντρωση- διαμαρτυρία , την ώρα που στην Βουλή θα ψηφίζονται τα μέτρα.

Μαρία Κουρκουμέλη 

DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008DSC 0008

 

Παρακάτω ανακοινώσεις φορέων και υπηρεσιών

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Για μια ακόμα φορά η σημερινή κυβέρνηση αθετώντας κάθε τι από τις υποσχέσεις της  και τα παλικαρίσια προεκλογικά της λόγια προωθεί νομοσχέδιο το οποίο εμπεριέχει  το πολυσυζητημένο ειδικό μισθολόγιο . Η κατάργηση  επιδομάτων θα δώσει  άλλο ένα οικονομικό ράπισμα  στους αστυνομικούς .
Συμπληρώνοντας σχεδόν μια δεκαετία στην χώρα μας ,οι περικοπές από την μια και η φορολογία από την άλλη έχουν ρημάξει κάθε αστυνομικό εργαζόμενο. Τα τελευταία  χρόνια δε οι περικοπές και η φορολογία γιγαντώθηκαν  .
Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει , αυτές οι συνταγές οδηγούν στον Οικονομικό θάνατο , ότι κεκτημένο είχαμε χάθηκε , ότι κεκτημένο είχαμε χάθηκε, ότι κεκτημένο είχαμε χάθηκε, ότι κεκτημένο είχαμε χάθηκε,  η διαβίωση μας παύει να είναι αξιοπρεπείς , ,  η διαβίωση μας παύει να είναι αξιοπρεπείς ,  η διαβίωση μας παύει να είναι αξιοπρεπείς .

Η φωνή μας αυτή την φορά πρέπει να είναι δυνατή , να φτάσει ψηλά και να έχει αποτέλεσμα .....εμείς θα την προκαλέσουμε ....

Απαιτούμε

Η κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να  αναλάβει επιτέλους  στάση ευθύνης  απέναντι στους ένστολους . Ο αστυνομικός που εργάζεται με τίμημα την ίδια του την  ζωή , δεν μπορεί να έχει   τέτοιου είδους αντιμετώπιση.

Είμαστε δίπλα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και στηρίζουμε τους αγώνες της.

Αργοστόλι 16/05/2017
Ο πρόεδρος                                                     ο Γραμματέας
Γρηγοροπουλος Κων/νος                                   Πασχάκης Δημήτριος

****

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ψηφίζεται στις 18 Μάη το 4 μνημόνιο. Δεν χρειάζονται πολλά για να κατανοηθούν τα μέτρα, αρκεί η παράθεσή τους. Μειώνουν το αφορολόγητο. Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ. Φόρο θα πληρώνουν πλέον και όσοι αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα. Καταργούν ουσιαστικά το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Μειώνουν όσα επιδόματαa κοινωνικής πρόνοιας απέμειναν, όπως το επίδομα ανεργίας με στόχο την εξοικονόμηση 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Μειώνουν εκ νέου τις συντάξεις. Καταργούν την Κυριακή αργία κατά απαίτηση των πολυεθνικών. Μακροπρόθεσμα το μέτρο επιδρά και στους εργαζομένους στα φροντιστήρια, με δεδομένο ότι η εργασία την Κυριακή (επιτηρήσεις, αναπληρώσεις κ.α.) θεωρείτο μέχρι σήμερα εργασία σε μέρα αργίας και αμείβονταν με την ανάλογη προσαύξηση. Ιδιωτικοποιούνται περαιτέρω ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, υποδομές δηλαδή τις οποίες οι εργαζόμενοι δημιούργησαν και σε αυτούς ανήκουν. Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα συμφέροντα. Προωθείται η πάγια επιδίωξη της εργοδοσίας, των επενδυτών όπως αποκαλούνται, να μη υπάρχει καμιά διαμαρτυρία, καμιά αντίσταση στους εργασιακούς χώρους (απελευθέρωση απολύσεων, lock out, συνδικαλιστικός νόμος). Στο χώρο μας υπάρχει εμπειρία από την ύπαρξη του εργοδοτικού σωματείου στα ξενόγλωσσα σωματεία στην Αθήνα, από την αντιδημοκρατική του λειτουργία, την οικιοθελή υπογραφή του σε μείωση μισθών και πριν την οικονομική κρίση.

Τα αντίμετρα είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα συζητηθεί στο τέλος του προγράμματος και αν τότε το επιτρέπει η οικονομία και δεν δημιουργεί εμπόδια στην προσέλκυση επενδυτών. Αν η κυβέρνηση ήθελε να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις μπορεί να υιοθετήσει τη σχετική νομοθετική πρόταση 535 σωματείων κατατεθειμένη εδώ και καιρό. Οι διακηρύξεις «κίνητρα για την απασχόληση», «ενίσχυση της ανεργίας» δεν είναι τίποτα άλλο από τα γνωστά προγράμματα επιδότησης επιχειρηματιών, προκειμένου να προσλαμβάνουν δωρεάν εργαζομένους. Οι προβλέψεις για την ακραία φτώχια (γεύματα, συσσίτια κ.α.) είναι βοηθήματα αφού πρώτα η εφαρμοζόμενη πολιτική σε οδηγεί σε κατάσταση να τα χρειάζεσαι.

Στο βάθος όλων των παραπάνω, μέτρων και αντίμετρων, συνθημάτων περί «δίκαιης ανάπτυξης», «παραγωγικής ανασυγκρότησης» και «αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας» υπάρχει η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, η ανάπτυξη της κερδοφορίας τους, οι ανάγκες της ελεύθερης οικονομίας και του ανταγωνισμού, η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η επιτυχία της απεργίας και η οργάνωση της πάλης είναι δικό μας καθήκον, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων. Όπου υπάρχουν αγώνες, όπου οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στο σωματείο τους, όπως έδειξε ο πρόσφατος αγώνας των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, υπάρχουν νίκες, υπάρχουν αποτελέσματα.

Μπορούμε, εργαζόμενοι, άνεργοι, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο και στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων.

Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση. Με τα μονοπώλια ή με το λαό Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Εργασία με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

17 Μάη Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ - μονοπωλίων! Εμείς έχουμε το δίκιο. Εμείς έχουμε τη δύναμη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 17 Μάη 10.00 π.μ.. Πέμπτη 18 Μάη συγκέντρωση στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης την ώρα ψήφισης των μέτρων στη βουλή.

Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

****

Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Σάμης “ ΓΙΑΛΟΣ” συμπαραστέκεται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν για την Τετάρτη 17/5/2017.

Μετά τον καινούργιο ορισμό ότι διαπραγμάτευση είναι “τα δίνουμε όλα” έρχεται με υπογραφή και βούλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η καινούργια βάση του εργασιακού μεσαίωνα.  Δουλειά , δουλειά, δουλειά υπέρ του κεφαλαίου και των αγορών.

Να γνωρίζετε οτι ο λαός που καλείται με τη ψήφο του να εκλέξει κυβέρνηση δεν εξέλεξε χρηματιστές και αγορές και θυμάται αυτούς που τον βάζουν στην χειρότερη δυνατή υποτέλεια.

Μετά από την επιβολή αυτών των σκληρών μέτρων από αυτή την κυβέρνηση, η επιβίωση μικρών επιχειρήσεων και εργαζομένων θα είναι αδύνατη. Παρακολουθούμε χρόνια τώρα την λιτότητα να μας επιβάλλεται σαν να είναι ο μόνος δρόμος. Το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης μέσα από τη λιτότητα θα το χρωθούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχηρήσεις που θα οδηγηθούν σε κλείσιμο για το καλό της ανάπτυξης.

Σαν Έμποροι και  Επαγγελματίες στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων  απέναντι σε αυτά τα σκληρά μέτρα που αφορούν συντάξεις, επιδόματα και μισθούς , αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της Κυριακάτικής αργίας και είμαστε απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει.

Εκ του Συλλόγου

****

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Ο Σύνδεσμος  Υδραυλικών Κεφαλληνίας & Ιθάκης συμμετέχει στην απεργία της 17ης Μαΐου & καλούμε τους συναδέλφους να  παραβρεθούν  στο εργατικό  κέντρο για να διατρανώσουμε  την αντίθεση  μας  στο νέο μνημόνιο  που αφανίζει τις μικρές ΕΒΕ.

ΤΟ   Δ.Σ.

****

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο για την απεργία της 17ης Μαΐου

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική  ΑΠΕΡΓΙΑ  της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17-5-2017, διαμαρτυρόμενο  για το νέο σφαγιασμό των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα , μέσω του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται αυτή τη βδομάδα στη Βουλή, για να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση.         Σ ´αυτό περιλαμβάνονται ανάμεσα σε πολλά άλλα:

  • Μείωση του αφορολόγητου κατά 1,9 δις ευρώ από το 2020 και συγκεκριμένα μείωση από 8636ευρώ σε 6600ευρώ , δηλαδή 650ευρώ / έτος (ένα μισθό).
  • Κατάργηση όλων των άλλων επιδομάτων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και συγκεκριμένα:

α. Κατάργηση επιδόματος απροστάτευτων τέκνων.

β. Κατάργηση επιδόματος ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας .

γ. Επιδόματα φτώχειας και φυσικών καταστροφών (συνολική εξοικονόμηση 12 εκατ. ευρώ.

  • Μείωση συντάξεων από 1-1-2019 έως 18%, δηλαδή δυο συντάξεων το χρόνο , με περικοπή 2,5 δις ευρώ , μέσα από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς και την περικοπή της οικογενειακής παροχής ( των συντάξεων του Δημοσίου) και του επιδόματος συζύγου (των συντάξεων του Ιδιωτικού Τομέα) που εξακολουθεί να συγκαταβάλλεται με τη σύνταξη.
  • Μείωση κατά 50% του κονδυλίου που διατίθεται κάθε χρόνο για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης.
  • Μείωση του ΕΚΑΣ το 2018.
  • Κατάργηση της έκπτωσης κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες αναδρομικά από 1-1-17.
  • Οι αποζημιώσεις για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία θα ευθυγραμμιστούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τον Ιούνιο 2017.
  • Στο συνολικό ετήσιο αριθμό προσλήψεων θα υπολογίζονται και εκείνες , που οφείλονται στην κινητικότητα στα ΝΠΔΔ.
  • Αύξηση του ποσοστού απαρτίας στο 50% σε επίπεδο πρωτοβάθμιου σωματείου για την κήρυξη απεργίας.

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΚΟΦΤΗ» ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΟ.Μ.Υ) ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους .
  • Έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.
  • Το σταμάτημα της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
  • Την εθνικοποίηση και τον εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας , για την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους , της παιδείας και της υγείας – πρόνοιας .

                              ΟΛΟΙ ΣΤΟ Ε.Κ.Κ.Ι την Τετάρτη 17-5-2017 στις  10:00 πμ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                                                   ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

****

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Δήμου Κεφαλονιάς καλεί στην 24ώρη Πανελλαδική  Γενική  Απεργία  της  17 ΜΑΙΟΥ 2017

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

          Ο Σύλλογος Εργαζομένων  Δήμου Κεφαλονιάς σε έκτακτη  τηλεφωνική συνεδρίασή του καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17 ΜΑΙΟΥ 2017.

          Το καταστροφικό έργο των τελευταίων 7 ετών ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας , συνεχίζεται αμείωτα και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,η οποία , αφού  πρόδωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού , συμμάχησε και υποτάχθηκε στο κεφάλαιο και τους δανειστές, «φορτώνει» στον ελληνικό λαό ένα ακόμη δυσβάσταχτο μνημόνιο, το 4ο κατά σειρά, υλοποιώντας με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου.

          Μειώνονται το αφορολόγητο και οι συντάξεις, διευρύνονται η ελαστική εργασία και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, διευκολύνονται οι απολύσεις των εργαζομένων, ιδιωτικοποιούνται ΔΕΚΟ με κύρια αιχμή το ξεπούλημα της ΔΕΗ, συρρικνώνεται το δημόσιο και ιδιαίτερα οι κοινωνικές του υπηρεσίες με τη μνημονιακή «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών  και προσωπικού, εκχωρούνται ελεύθεροι χώροι και βρίσκονται στον πάγκο του χασάπη τα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων οι εργαζόμενοι θα χάνουν σε ετήσια βάση έναν μισθό και οι συνταξιούχοι δύο συντάξεις.

          Η επίθεση στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απόλυτα στοχευμένη. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους ,μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.

          Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο είχαν και έχουν την αποπληρωμή ενός δυσθεώρητου χρέους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την διάλυση των Κοινωνικών κατακτήσεων και του Κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των Δημοσίων αγαθών!!!

          Καλούμε  όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν  στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00  για   τη δημιουργία ενός ευρύτερου ταξικού μετώπου, για την οριστική ανατροπή των αντιλαϊκών, νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης  Μικελάτος                          Σταματούλα   Τσιμάρα

****

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ε.Β.Ε. (Αυτοαπασχολούμενων και μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, αυτοκινητιστών)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η «περιβόητη» αξιολόγηση έφτασε στο τέρμα της όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και τους δανειστές.

Γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας της κυβέρνησης να πλασαριστεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, μικρούς αγρότες παραγωγούς, στη λαϊκή οικογένεια σαν μια «δύσκολη» συμφωνία, η «καλύτερη δυνατή»  που θα μπορούσε να επιτευχθεί, που έχει «κάποια αρνητικά»  στοιχεία αλλά έχει και «θετικά» και χωρίς δημοσιονομικό κόστος όπως χαρακτηριστικά λένε.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Τι φέρνει η νέα συμφωνία που θα πάει στο Γιούρογκρουπ στις 22 Μαΐου αφού προηγουμένως η κυβέρνηση περάσει τα νέα μέτρα από τη βουλή;

Στην ήδη εφιαλτική κατάσταση για τους αυτοαπασχολούμενους που βιώνουμε και που εκφράζεται στο 2017.

  • Με μεγάλωμα της αναδουλειάς
  • Με 7000 νέα λουκέτα το πρώτο τρίμηνο
  • Την αύξηση όσων χρωστούν σε τράπεζες και ΟΑΕΕ
  • Στις πάνω από 800 κατασχέσεις την ημέρα

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν

  • Η κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας μέσα από την διεύρυνση της «τουριστικής περιόδου» και των «τουριστικών περιοχών»
  • Η διεύρυνση της φοροληστείας με νέα μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Και βέβαια καμία συζήτηση για ύπαρξη αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους.
  • Νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Νέα βάρη στην κοινωνική ασφάλιση
  • Το νέο τσεκούρωμα των  συντάξεων που φτάνει  έως 17% στις  κύριες και 17% στις επικουρικές

Δίκαια λοιπόν πανηγυρίζουν ο ΙΟΒΕ, το ερευνητικό ινστιτούτο των βιομηχάνων για τη νέα συμφωνία ότι θα «αλλάξει το επενδυτικό κλίμα», ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τους.

Έχουμε πείρα από το παραμύθι της δήθεν <Δίκαιης Ανάπτυξης>που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και στηρίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.  Σ΄ αυτές τις ηγεσίες κυριαρχούν μεγαλοεπιχειρηματίες που τόσο αυτοί, όσο και ανώτερα στρώματα των ΕΒΕ, ωφελούνται από την αύξηση του μεριδίου στην αγορά για το μεγάλο κεφάλαιο που θα προκύψει αν ψηφιστούν τα νέα μέτρα από τη βουλή, το βράδυ της Πέμπτης 18-4-2017

Το μόνο που επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά είναι ότι η ανάπτυξη τους έχει όρο και βασική προϋπόθεση την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, τη λαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση έρχεται ξανά να πουλήσει το γνωστό παραμύθι των «αντίμετρων» στην προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι. Θυμίζουν ακριβώς το «παράλληλο πρόγραμμα» που εξήγγειλε μετά την υπογραφή του 3 μνημονίου και που στην πράξη φάνηκε το μέγεθος της εξαπάτησης που επιχείρησε.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σας καλούμε απέναντι στην νέα επίθεση κυβέρνησης- μονοπωλίων να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Να οργανώσουμε κοινό ανυποχώρητο αγώνα με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Σας καλούμε την Τετάρτη 17 Μάη να κλείσουμε τα μαγαζιά μας.

Να λάβουμε μέρος στην Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου τις 10:00 το πρωί.

Να συνεχίσουμε με συλλαλητήριο την Πέμπτη 8:00 το απόγευμα

στο ΕΚΚΙ (μέρα ψήφισης των μέτρων).

Οι εκλεγμένοι με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» στο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τσιμάρας Νικόλαος                                                  Γρηγορόπουλος Σταύρος

****

ΠΑΣΕΒΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

17 ΜΑΗ 2017 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ.

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ 2017 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  ολοκλήρωσε τη συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ. Με το νέο έγκλημα του 4ου μνημονίου, συνεχίζουν από κοινού την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων.  Ευθύνες έχουν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που προβλέπει τα μέτρα αυτά και άλλα.

Με το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση:

-Τσακίζουν ακόμα παραπέρα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, στερώντας ουσιαστικά πάνω από ένα μισθό από τη λαϊκή οικογένεια.

-Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προσθέτοντας τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους.

-Καταργούν την Κυριακάτικη αργία οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους στην εξόντωση και τελικά στο λουκέτο.

-Δίνουν νέα δώρα στο  μεγάλο κεφάλαιο τσακίζοντας μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μας οδηγούν συντεταγμένα στη φτώχια και το λουκέτο, τσακίζουν τις ανάγκες μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους!   Ανάπτυξη για λίγους, συρρίκνωση και λουκέτα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και τους Εμπορικούς συλλόγους να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις οργανώνοντας τη μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων.                                                                                                                 Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις να υπάρξει καθολικό κλείσιμο όλων των μικρομάγαζων.

Απέναντι στην νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων δυναμώνουμε τη φωνή μας. Οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Περνάμε στην αντεπίθεση! Ο δρόμος συλλογικής και ανυποχώρητης πάλης για την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια, η ενίσχυση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ τις 10:00 το πρωί

****

ΕΑΚΠ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΕΝΤΣΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑKH KINΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, επιτέλους έρχεται η « ανάπτυξη » που τόσο καιρό μας υπόσχονταν η κυβέρνηση.

 Έρχεται μέσα από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή για ψήφιση με:

  • ü Περαιτέρω τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων.
  • ü Νέα μείωση του αφορολόγητου.
  • ü Κατάργηση της Κυριακής αργίας και μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους, δουλεύοντας από ήλιο σε ήλιο.
  • ü Νέα σφαγή των κοινωνικών επιδομάτων και με νέους κόφτες στην υγεία, τα φάρμακα και στις ιατρικές εξετάσεις.
  • ü Νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α., οι οποίες θα επιδεινώσουν περισσότερο τα εισοδήματά μας αφού θα αυξηθούν τα τιμολόγιά τους.
  • ü Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.
  • ü Κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, για την διευκόλυνση των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

 Όλα αυτά τα μέτρα, αφορούν και εμάς τους πυροσβέστες και μας επηρεάζουν άμεσα ως εργαζόμενους.

Σύμφωνα και με τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια, αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος των μειώσεων στους μισθούς που ετοιμάζουν.

Η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Ζάκυνθο και τα όσα έγιναν εκεί, όσον αφορά την εμπλοκή συναδέλφων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του αερολιμένα Ζακύνθου, για την καταστολή της πυρκαγιάς, καθώς και τις συνθήκες που εργάστηκαν, δείχνουν το πώς σκέφτεται η Φυσική και Πολιτική ηγεσία να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στο Π.Σ., τα οποία κενά μεγάλωσαν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να στελεχώσει τις Π.Υ. και τα Π.Κ. των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων και εθνικών οδών, χωρίς προσλήψεις, αλλά από το υπάρχον προσωπικό του Π.Σ.

Στην προσπάθεια αυτή, βρέθηκαν δυστυχώς αρωγοί, πρόθυμοι υπηρεσιακοί παράγοντες και δημοσιογραφικά όργανα,  σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, με αφορμή την επίσκεψή της Ε.Α.Κ.Π. στην Κεφαλονιά και τα όσα καταγράφηκαν σε αυτήν την περιοδεία, για να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα  και αφήνοντας υπονοούμενα σε βάρος των πυροσβεστών όπως ότι: ( ακούστε το σχετικό ηχητικό ρεπορτάζ στο site της Ε.Α.Κ.Π. ).

  • ü Οι πυροσβέστες και κυρίως οι συνάδελφοι των 750 ευρώ, δείχνουν αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αφού τολμούν να αντιδρούν όντως ξεσπιτωμένοι, και εγκαταλελειμμένοι στην μοίρα τους, χωρίς καμία υποδομή και υποστήριξη,  στο γεγονός ότι καλούνται να  εργαστούν με έναν πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο εξοπλισμό τις 120 ώρες από τις 168 που έχει η εβδομάδα, για να καλύψουν, με ένα 24ωρο την πυρασφάλεια των ιδιωτικών αεροδρομίων και ένα 24ωρο χαρακτηρισμένο ως επιφυλακή, την πυρασφάλεια της περιοχής όπου εδρεύουν.
  • ü Οι πενταετής και οι μόνιμοι πυροσβέστες, γνώριζαν ότι μπαίνουν σε ένα Σώμα με συνεχείς μεταθέσεις και ότι θέλουν ο κάθε ένας να έχει απ έξω από το σπίτι του μία πυροσβεστική υπηρεσία, αποκρύβοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία, μετά το 1996, προσλήφθηκαν με το καθεστώς του αμετάθετου και όλες αυτές οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις προέκυψαν από τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις που δημιούργησαν για να διαλύσουν τον κανονισμό μεταθέσεων, ο οποίος έγινε με τους αγώνες των  εργαζόμενων (τον αγώνα όσων αγωνίζονταν για το καλό όλων και δεν νοιάζονταν μόνο για την προσωπική τους καριέρα) με σκοπό να καλύπτουν ευκαιριακά και μόνο με συνεχή κινητικότητα τα κενά που θα δημιουργούνται από τέτοιου είδους πολιτικές.
  • ü Κακώς διαμαρτύρονται που αναγκάζονται να εργάζονται σε υπηρεσίες που θυμίζουν τρώγλες, γιατί η χώρα ( δηλαδή το επιχειρηματικό κεφάλαιο ) βρίσκεται σε άσχημη δημοσιονομική κατάσταση και έχει ανάγκη για αναπτυξιακούς σκοπούς τα χρήματα που απαιτούνται, για την στοιχειώδη υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

  Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι

  Έτσι μας θέλουν! Άβουλους, και υποταγμένους, χωρίς καμία αντίδραση απέναντι στην εργασιακή κόλαση που μας έχουν ετοιμάσει.

   Σε αυτό συνηγορούν τα δεκάδες μηνύματα που δέχονται καθημερινά τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. και καταγράφονται από τις περιοδείες που είναι σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τις Κυκλάδες μέχρι το Ιόνιο, για σωρεία παραβιάσεων στον ωράριο και στις συνθήκες εργασίας. 

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Κανονισμού Μεταθέσεων και η άμεση εφαρμογή αυτών των αντιδραστικών διατάξεων, για την διασφάλιση των κερδών των ιδιωτικών εταιριών, που ξεσπίτωσαν άρον άρον συναδέλφους δημιουργώντας σε αυτούς και στις οικογένειές τους τεράστια οικονομικά προβλήματα, δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν σε όλους τους υπαλλήλους του Π.Σ.

Η επικείμενη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ. σύμφωνα με τον ν. 4249/2014, θα επιφέρει νέο ξεσπίτωμα για τους υπαλλήλους, από τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις Π.Υ. και Π.Κ., επιδεινώνοντας παράλληλα την πυρασφάλεια του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλα αυτά τα χρόνια, τηρούσαν σιγή ιχθύος, απέναντι στις επιθέσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και της σημερινής, στα δικαιώματα και στις ανάγκες του λαού. Έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη, στην υλοποίηση των σχεδιασμών των ντόπιων και ξένων «αφεντάδων».

Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από την ουσιαστική λύση και διεκδίκηση των προβλημάτων τους, καλλιεργούν την λογική του μικρότερου κακού, επιδιώκοντας την συναίνεση και την εργασιακή ειρήνη.

Έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση των εργαζομένων ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι πλειοψηφίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του Σ.Ε.Β. και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μας καλούν να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στην Αθήνα στις 17/05/2017 και ώρα 17:00 μ.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, αρκετές ώρες μετά από τις κινητοποιήσεις των άλλων εργαζομένων. Ενώ εδώ και καιρό ήταν γνωστές, λίγο – πολύ, οι επιπτώσεις των μέτρων που έρχονται, δεν έκαναν τίποτα για να οργανώσουν μια μαζική και αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, καλεί τους συναδέλφους να πιέσουν και να απαιτήσουν από τα προεδρεία των σωματείων τους, να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

Βλέπουμε και νιώθουμε καθημερινά που μας οδηγεί αυτός ο δρόμος της απραξίας και της αδράνειας του καθ’ ενός μας, απέναντι στη ζωή που μας προσφέρουν διαχρονικά οι εκάστοτε «σωτήρες». Μια ζωή με ανεργία, αμορφωσιά, πείνα, εξαθλίωση και πολέμους για «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ».

Το τσακισμένο παρόν που ζούμε σήμερα εμείς, προμηνύει ένα μαύρο και ματωμένο μέλλον για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας!!!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, παλεύει όλα αυτά τα χρόνια, βάση των αρχών, των θέσεων και των προτάσεών της, για την ενότητα όλων των εργαζομένων μέσα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να συμμετέχουν μαζικά στην ένστολη διαμαρτυρία την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 17 του Μάη, με το μπλοκ και το πλαίσιο αιτημάτων της Ε.Α.Κ.Π.

Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο θεατές στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας εξαφανίζουν.

Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και στους συνοδοιπόρους της.

 Τέρμα στην κοροϊδία και στις αυταπάτες.  Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία    

****

Δείτε και παλαιότερες ααναρτήσεις- ανακοινώσεις:

ΔΑΣ ΟΤΑ: Όλοι κι όλες στη Γενική Απεργία 17 Μάη

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία της 17ης Μαίου

ΕΛΜΕ ΚΙ: 17 Μάη - Όλοι κι όλες στη Γενική Απεργία

ΑΣΕ Κεφαλονιάς- Ιθάκης: Να μην περάσει η απεργοσπασία, στην οποία καλεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός

Εργατικό Κέντρο: Πρόγραμμα δραστηριότητας ενόψει της απεργίας στις 17 Μάη




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250