Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μ. Τετενές για τις πυρκαγιές: «Υπάρχουν “άρρωστα” άτομα που βάζουν τις φωτιές»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 14:28

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μ. Τετενές για τις πυρκαγιές: «Υπάρχουν “άρρωστα” άτομα που βάζουν τις φωτιές»

Την εκτίμησή του σχετικά με τις συχνές πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, έδωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής στο νησί κ. Μιλτιάδης Τετενές: «Οι πυρκαγιές βρίσκονται σε μεγάλη αύξηση και φέτος μπορούμε να πούμε πως είναι περισσότερες σε αριθμό και πιο καταστροφικές από την περσινή χρονιά. Παρατηρούμε το φαινόμενο ότι εκδηλώνονται εντός κατοικημένων περιοχών με σκοπό την καταστροφή οικισμών και ανθρώπων και όχι βοσκοτόπων όπως άλλες χρονιές. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια "άρρωστα" άτομα και κάποιος εσκεμμένος εμπρηστής, ο οποίος δημιουργεί αυτό το πρόβλημα σε αυτές τις περιοχές εδώ. Αυτός ο εμπρηστής συνεχίζει να δρα γενικά στην ευρύτερη περιοχή.

Διεξάγονται έρευνες και προσπαθούμε για τον εντοπισμό του δράστη. Είμαστε σε καλό δρόμο. Κάνουμε έρευνες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια από την κοινωνία, λόγω εκφοβισμού. Η πυροσβεστική κινητοποιείται με όλες τις δυνάμεις της, 24 ώρες και σε συνδυασμό με τις Εθελοντικές Ομάδες που μας βοηθούν πάρα πολύ και με την 359 ΜΑΕΔΥ και τα άλλα εναέρια μέσα προσπαθούμε για το καλύτερο. Όμως το έργο είναι δύσκολο λόγω του μεγάλου αριθμού των πυρκαγιών και του όγκου της Κεφαλονιάς».

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250