ΑΘΑΝΑΤΟΣ!Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα Σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 16:22

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα Σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα

Η μνήμη του ήρωα Σμήναρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Στέργιου Κωτούλα, τιμήθηκε σήμερα το πρωί στον Κατελειό, σε επιμνημόσυνη δέηση, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του από την πτώση του μοιραίου Πετζετέλ στις 27 Αυγούστου του 2009. Ως ελάχιστος φόρος τιμής, η πλατεία στην οποία τελέστηκε η δέηση ονομάστηκε πλατεία Σμηνάρχου Στέργιου Κωτούλα. Κείμενο – φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Η πολιτική ηγεσία του τόπου, τα σώματα ασφαλείας, αλλά και οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας Ελείου Πρόννων, Παλικής, Μεταξάτων, αλλά και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του ήρωα πιλότου.

Μεταξύ άλλων παρόντες, η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, οι αντιδήμαρχοι Σπυρονικόλας Σολωμός, Ευάγγελος Κεκάτος, Σάββας Σαββαόγλου, Σπύρος Κουνάδης, Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Νίκος Παπαδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καμπίτσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Κοτσιλίνης.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσε ο Ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων Δημήτρης Γκρινιάρης, ο οποίος ήρθε στο νησί ειδικά για να τιμήσει τη μνήμη του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα, αλλά και αρκετοί Άγγλοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.Στο μνημόσυνο τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Θέμος Αμούργης».


https://www.youtube.com/watch?v=TMp8w0w74Ss
https://www.youtube.com/watch?v=X3XF5igFWcY

{phocagallery view=category|categoryid=175|limitstart=0|limitcount=0}