Σε δημόσιο διάλογο το θέμα των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο - Τηλεδιάσκεψη, Συνάντηση, συζήτηση την Δευτέρα στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 17:59

Σε δημόσιο διάλογο το θέμα των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο - Τηλεδιάσκεψη, Συνάντηση, συζήτηση την Δευτέρα στο Αργοστόλι

Το θέμα θέτει ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης Ιονίων Νήσων συγκαλεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου τα μέλη της να συζητήσουν το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (στις αίθουσες διεξαγωγής των συνεδριάσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων ανά Π.Ε.), στις 12 το μεσημέρι.

Θα προηγηθεί ημερίδα ενημέρωσης για το θέμα, που θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο, την Παρασκευή 21 Απριλίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ενημερωτική συνάντηση και στην Κεφαλονιά, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το θέμα.

Η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών γίνονται σε υλοποίηση της εισήγησης του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία υπερψηφίστηκε από το Σώμα, προκειμένου πριν ψηφιστεί ή όχι η Σ.Μ.Π.Ε. για τους υδρογονάνθρακες να έχουν επιλυθεί όλες τυχόν οι απορίες και να έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το θέμα.

«Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πρόκειται να γνωμοδοτήσει, κατόπιν σχετικής συζήτησης, αναφορικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εγκατάσταση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπάρχει αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ι.Ν. και συγκεκριμένα στο δικτυακό τόπο: http://pin.gov.gr/?=9681 με ομώνυμο τίτλο.

Προς το σκοπό, όπως ενημερωθεί σχετικά η κοινωνία των νησιών μας, αλλά και εκφράσει τη θέση της αναφορικά με την συγκεκριμένη ΣΜΠΕ, σας καλούμε όπως, παρευρεθείτε την Δευτέρα 24.04.2017 και ώρα 18:30 μ.μ. στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ( αίθουσα Ευαγγελάτου).

Στη συνάντηση – συζήτηση θα συμμετέχουν: εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εκπρόσωπος του ΕΛΚΕΘΕ και εκπρόσωπος της εταιρείας ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια )Α.Ε.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣΦόρτωση…

Φόρτωση…