Πυροσβεστική: Άσκηση ετοιμότητας συνεπειών σεισμού «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 11:05

Πυροσβεστική: Άσκηση ετοιμότητας συνεπειών σεισμού «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017»

Πεδίο άσκησης το κτίριο «ΞΕΝΙΑ»

  1. Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας αλλά και της αρτιότερης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, θα διεξαχθεί διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19-04-2017 και Ω/ 20:00΄ στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, με πεδίο άσκησης το κτίριο «ΞΕΝΙΑ», όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς.
  2. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει απεγκλωβισμό ενός (1) ελαφρά τραυματισμένου ατόμου από καταπλακωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανεύρεση - απεγκλωβισμό ενός (1) παγιδευμένου ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του λόγω πτώσης εξωτερικού προβόλου του κτιρίου και άλλων οικοδομικών υλικών, ανεύρεση – διάσωση ενός (1) ατόμου με εγκαύματα από τον 1ο όροφο και κατάσβεση μιας (1) εστίας πυρκαγιάς στον 1ο όροφο,  συνέπεια εκδήλωσης σεισμού, καθώς και διαφυγή Πυροσβέστη - διασώστη από την ταράτσα του κτιρίου, λόγω ακαταλληλότητας κεντρικού κλιμακοστασίου, συνέπεια μετασεισμού και διάσωση ενός (1) ατόμου από μπαλκόνι 1ου ορόφου.
  3. Την εν λόγω άσκηση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου και θα λάβουν μέρος δεκαεννέα (19) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με έξι (6) πυροσβεστικά οχήματα.
  4. Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για τη διεξαγωγή της εν λόγω άσκησης είναι οι κάτωθι:
  • Π.Ε. Κεφαλλονιάς(Πολιτική Προστασία- Τεχνικές Υπηρεσίες/Μηχανικοί).
  • Δήμος Κεφαλλονιάς (Πολιτική Προστασία – Τεχνικές Υπηρεσίες/ Μηχανικοί).
  • ΕΛ.ΑΣ. (Τροχαία Αργοστολίου)
  • ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
  • Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
  • Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
  1. Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων Ω/ 19:45΄

Ο Διοικητής

Βασίλειος Ρ. Σολδάτος   

Αντιπύραρχος 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ