O Τέρενς Κουίκ για την επίσκεψη στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 15:30

Ο Τέρενς Κουίκ με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεόφιλο Μιχαλάτο

Ο Τέρενς Κουίκ με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεόφιλο Μιχαλάτο

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ με αφορμή την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά. Πιο αναλυτικά: «Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επίσκεψής μου στην Κεφαλλονιά, έχοντας την ευθύνη για την Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση της και την προώθηση όλων των θεμάτων της και στα αρμόδια Υπουργεία και για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και όλους εκείνους τους παράγοντες και φορείς που με δέχθηκαν σε συνεργασία, που σημαίνει ότι μέσα από το πλαίσιο μιας σωστής συνεννόησης, θα έχω τις προϋποθέσεις για να δουλέψω σωστά υπέρ των συμφερόντων των νήσων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των κατοίκων της.

Ευχαριστώ όλους τους Πολιτευτές του Κινήματος, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και τον Τομεάρχη Οργανωτικού για την εξαιρετική και πολύωρη συνεργασία μας στην οποία κατεγράφησαν οι προτεραιότητες των προβλημάτων της εκλογικής τους περιφέρειας, οι οποίες και θα πρέπει να διεκπεραιωθούν κοινοβουλευτικά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, που έδειξαν με τα δημοσιεύματα, τις αναρτήσεις και τις μεταδόσεις τους ότι θα στηρίξουν κάθε σωστή προσπάθεια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την επίλυση προβλημάτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.

Οφείλω επίσης, με υπευθυνότητα να διευκρινίσω ότι μετά από ενδελεχή έρευνα που έκανα προσωπικά για την υπόθεση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κεφαλλονιάς, από καμία πηγή δεν μου προέκυψε ότι υπάρχει ζήτημα κατασχέσεων στα πλοία της εταιρείας «Στρίντζης». Αντιθέτως, έλαβα από πάρα πολλούς υπεύθυνους παράγοντες την διαβεβαίωση, ότι πρόκειται για μία νοικοκυρεμένη επιχείρηση από την οποία συντηρούνται δεκάδες οικογένειες.

Επίσης, έλαβα τη σαφή διαβεβαίωση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην σύνδεση Πάτρας-Σάμης. Πληροφορήθηκα επίσης ότι η γραμμή Κυλλήνης-Πόρου Κεφαλλονιάς δεν εκτελέστηκε φέτος από πλοίο της συγκεκριμένης εταιρείας για οικονομικούς λόγους σχετιζόμενους με την τουριστική κίνηση, δηλαδή των αριθμό των διακινουμένων επιβατών και την αλματώδη αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Έκρινα σκόπιμο να κάνω όλη αυτή τη διευκρίνιση διότι και ως δημοσιογράφος υπηρέτησα πάντοτε τη λογική της επανόρθωσης, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκομαι στον χώρο της πολιτικής.

Πλην όμως, για να προσθέσω στην υπόθεση μία επιπλέον σκέψη μου, καταδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι ο Έλληνας ακτοπλόος δεν έχει καμία στήριξη από πλευράς κράτους, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος είναι ο τελευταίος υπεύθυνος για τα πολλαπλά αποτελέσματα της κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Να υπενθυμίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το θέμα της ακτοπλοΐας το έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Κοινοβουλευτικής τους Δράσης, με συγκεκριμένες προτάσεις που δημοσιεύονται από την προεκλογική στην δεσμευτική Εθνική μας Αντιπρόταση, στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.

Επίσης, προαναγγέλλω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσω είτε με τη μορφή Ερώτησης είτε με τη μορφή Επίκαιρης Επερώτησης το θέμα των σφαγείων της Κεφαλλονιάς που έχει πάει την παραγωγική διαδικασία της κτηνοτροφίας του νησιού πίσω στην δεκαετία του '50, όπως και το θέμα του ξεπουλήματος του Λιμένος Αργοστολίου, αυτό σε συνδυασμό και με το αντίστοιχο ξεπούλημα που έχει δρομολογήσει η μνημονιακή κυβέρνηση και για το λιμάνι της Ζακύνθου.

Επίσης, θα ήθελα να καταστήσω γνωστό ότι όλοι οι πολίτες της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, την οποία θα επισκεφθώ πολύ σύντομα, θα μπορούν για οποιοδήποτε πρόβλημά τους που απαιτεί κοινοβουλευτική παρέμβαση η παρέμβαση σε Υπουργείο, να επικοινωνούν με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, αλλά απευθείας και με εμένα ή με τους συνεργάτες μου είτε στο κοινοβουλευτικό γραφείο μου στη Βουλή είτε στο πολιτικό γραφείο μου στην Αθήνα».

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250