Να παραδοθεί άμεσα για χρήση το κολυμβητήριο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 11:50

Να παραδοθεί άμεσα για χρήση το κολυμβητήριο Αργοστολίου

Ανακοίνωση απο το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι από τις 22-12-2016 και μέχρι σήμερα, δηλαδή για τρεις μήνες, το Δημοτικό κολυμβητήριο Αργοστολίου παραμένει κλειστό λόγω εργασιών (αλλαγής τρόπου θέρμανσης και συντήρησης). Η κατάσταση συνεχίζεται παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις από τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς για άμεση επαναλειτουργία του.

Αποδεικνύεται πως τόσο οι διαβεβαιώσεις που δεν συνοδεύονται από μέτρα όσο και η υποβάθμιση του προβλήματος δεν δίνουν λύση.

Η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, έχει καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα της απρόσκοπτης πρόσβασης του λαού και της νεολαίας στην παραπάνω αθλητική εγκατάσταση. Επιπλέον, σύμφωνα και με επιστολές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διακυβεύεται η συμμετοχή των αθλητικών σωματείων σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τα προβλήματα στο κολυμβητήριο είναι ενδεικτικά για την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους αθλητικούς χώρους του νησιού, όπου βέβαια αυτές υπάρχουν. Η πλημμελής συντήρησή τους και η εγκατάλειψή τους, τις καθιστά σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλες αλλά και επικίνδυνες (π.χ. Στάδιο Αργοστολίου, Κεραμειών κλπ). Βασική αιτία είναι η οικονομική ασφυξία που επιβάλλουν στις κοινωνικές δαπάνες και ιδιαίτερα για τον αθλητισμό διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της πολιτικής που καθορίζει από κοινού με την ΕΕ και τα μονοπώλια. Για αυτήν την πολιτική το δικαίωμα στην άθληση, στον πολιτισμό, στην παιδεία, την υγεία κ.α. αποτελούν «βαρίδια» που πρέπει να θυσιαστούν υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό περικόπτονται τα ανάλογα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι αθλητικοί χώροι αλλά και για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αποδεχόμενη την παραπάνω πολιτική, βάζει πλάτη, ώστε τελικά, το κόστος της λειτουργίας και της συντήρησης των αθλητικών χώρων να καλύπτεται όλο και περισσότερο με όρους ανταποδοτικότητας. Αφού τελειώσει με την αναζήτηση χορηγιών, ζητά να πληρώνουν ο λαός και τα σωματεία την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, εμπορευματοποιώντας και το δικαίωμα στην άθληση.

Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα και μια από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής και της γενικότερης ανάπτυξης του λαού και ως τέτοια συνδέονται ευρύτερα με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία του κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι αποκλειστικά Δημόσια αγαθά με διασφάλιση ασφαλούς και απρόσκοπτης πρόσβασης και χρήσης σε όλους χωρίς καμιά διάκριση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί:
1. Να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αργοστολίου, ώστε άμεσα να παραδοθεί σε χρήση.
2. Να δοθούν από το κράτος όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής - συντήρησης και να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Αργοστόλι 06/04/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                     Ποταμιάνου Σοφία


Ετικέτες: