IKI: Μήνυμα με αφορμή τον ερχομό του Μ Γλέζου στη Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 07:11

IKI: Μήνυμα με αφορμή τον ερχομό του Μ Γλέζου στη Κεφαλονιά

Το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης χαιρετίζει την νέα επίσκεψη στο νησί μας του Μανώλη Γλέζου

 Μήνυμα με αφορμή τον ερχομό του Μ Γλέζου στη Κεφαλονιά
(3-5 Απριλίου 2017)

Το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης χαιρετίζει την νέα επίσκεψη στο νησί μας του Μανώλη Γλέζου, και την ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη της Κεφαλονιάς. Ο Μανώλης Γλέζος είναι μια ξεχωριστή, πολυδιάστατη και μοναδική προσωπικότητα της χώρας με διαχρονική παρουσία και δράση στο πολιτικό, κοινωνικό και επιστημονικό πεδίο, φωτεινό παράδειγμα για κάθε έλληνα. Θυμόμαστε με συγκίνηση και υπενθυμίζουμε και στους συμπολίτες μας – τις δύο προηγούμενες επισκέψεις και ομιλίες του Μ. Γλέζου στην κατάμεστη αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, ύστερα από πρόσκληση του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης:

Την πρώτη (Δεκέμβριος 1996- πριν είκοσι χρόνια ) με την προφητική ομιλία του για την διαχείριση του νερού και των υδάτινων πόρων , που σήμερα αποτελεί κρίσιμο παγκόσμιο πρόβλημα και την δεύτερη επίσκεψη (Μάιος 2007-πριν δέκα χρόνια) με την ομιλία του για την εθνική αντίσταση όπου έγινε και η παρουσίαση του δίτομου έργου του («Εθνική Αντίσταση 1940-1945») από τους συμπατριώτες μας Πέτρο Πετράτο Δρα Ιστορίας - Καθηγητή Φιλολογίας και Φανούρη Βώρο Διδάκτορα Φιλοσοφίας.

p3p4

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, είχαν παραβρεθεί οι τότε αρχές του τόπου ήτοι: ο βουλευτής του Νομού κ. Π. Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Ν. Βαλιαννάτος ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, η Δήμαρχος Παλλικής κα Ν. Αλεξανδροπούλου, η Δήμαρχος Ερίσσου κα Κ. Κουταλά ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Π. Φιλίππου, ο Νομίατρος κος Γ. Κουρής, ο πρόεδρος της επιτροπής για τη ανέγερση του μνημείου εθνικής αντίστασης κ. Κ. Παπαδάτος καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων (συλλόγων κλπ) και πλήθος συμπατριωτών μας.

Το ΊΚΙ θα προσπαθήσει (εφόσον καταστεί δυνατόν από οργανωτική πλευρά) να προβάλλει στα τέλη της εβδομάδα μετά το Πάσχα, το βίντεο της πάντα επίκαιρης ομιλίας από την εκδήλωση της 12ης Μαίου 2007 για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει.

Εκ μέρους του ΙΚΙ θέλω να εκφράσω στον Μανώλη Γλέζο τις ειλικρινείς ευχές μας για υγεία και δημιουργία και να τον ευχαριστήσω και από την πλευρά μας για την τιμή που έκανε στα νησιά μας με το νέο πέρασμά του.

Για το ΙΚΙ

Ηλίας Μπεριάτος




00 inkefalonia general ad 300X250