Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: Οι στρεβλώσεις στη δημόσια υγεία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 03:15

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: Οι στρεβλώσεις στη δημόσια υγεία

Απαντήσεις σε μνημονικούς

  • Η  χρόνια παραμέληση του ΕΣΥ δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την ταλαιπωρία των ασθενών  και των υγειονομικών τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.
  • Η διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, υγειονομικού υλικού και Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας δε θεωρείται βιασύνη αλλά πράξη εξασφάλισης του υπέρτατου αγαθού της υγείας.
  • Η αντιμετώπιση των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, της «NOVARTIS»  και του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» θεωρούνται περισσότερο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, από τη στιγμή που  «ζουν και βασιλεύουν» η ΕΣΑΝ ,η ΑΕΜΥ ΑΕ και οι ΜΚΟ στο χώρο της υγείας.
  • Το πλεόνασμα των 36.000.000 ευρώ δεν προέκυψε άραγε από την εφαρμογή του μνημονιακού κανόνα  1:5 των προσλήψεων, τη στιγμή που έχουν αποχωρήσει 25000 μόνιμοι υπάλληλοι εν καιρώ κρίσης; Οι 700 μόνιμοι που προσλήφθηκαν την περίοδο 2015-2017 είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στους 7695 μόνιμους που αποχώρησαν την ίδια περίοδο. Οι 4000 μέσω του ΟΑΕΔ έγιναν 2000 προσλήψεις «μαθητείας» ενός έτους.
  • Οι 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας από τα 800.000.000 ευρώ  το χρόνο του ισοδύναμου μέτρου της αύξησης της Υγειονομικής Περίθαλψης στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • 150 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους ή ράντζα.
  • Οι εργολαβίες αντικαθίστανται με ατομικές συμβάσεις αορίστου χρόνου χωρίς να προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη μειώνοντας τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις και παραδίδοντας αυτές τις υπηρεσίες από την πίσω πόρτα στον ιδιωτικό τομέα.
  • Η Δίκαιη Ανάπτυξη και η Αλληλέγγυα Κοινωνική Οικονομία θα λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού,  που θα καλύπτει,  ότι οι προαναφερόμενες υπηρεσίες θα μπορούν να δίνονται  και   σε επιχειρηματικούς ομίλους .
  • «Η  νομοθετική  ρύθμιση  που θα δημιουργεί αμφίδρομη ευθύνη» και θα μπορεί να μετατίθεται  προσωπικό αρκεί να είναι καλυμμένο το 50% των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών θα οδηγήσει στην αποδυνάμωσή τους και το κλείσιμό τους.
  • Οι λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία καρκινοπαθών αγγίζουν τους έξι μήνες από τη στιγμή που το προσδόκιμο ζωής κάποιων από αυτούς είναι τρεις μήνες , με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα και  να ξεπουλάνε ό, τι έχουν για να πληρώσουν.
  • Η καταγγελία των γιατρών του Νοσοκομείου Σαντορίνης στην Εισαγγελία  Νάξου για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας και την έλλειψη προσωπικού αποκαλύπτει τα αποτελέσματα, όταν η ΑΕΜΥ αναλαμβάνει τη λειτουργία των νοσοκομείων όπως το Νοσοκομείο της Σαντορίνης και δομές ψυχικής υγείας Ν.Π.Ι.Δ.
  • Αναφέρεται ότι έχουν παραδοθεί 90 ασθενοφόρα στις περιφέρειες αλλά στο Κ.Υ. Σάμης οι γιατροί πληρώνουν από την τσέπη τους τη βενζίνη του ασθενοφόρου.
  • Όσον αφορά το Γ.Ν.Κ., λειτουργεί χωρίς οφθαλμίατρο, ΩΡΛ ,δερματολόγο, αιματολόγο,  με παθολόγους κάτω απ’ το κόκκινο,  χωρίς Παθολογικό Ε.Ι ,με ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού , Εργαστήρια με ακάλυπτες βάρδιες, με μια μόνο φυσικοθεραπεύτρια , μια μόνο πνευμονολόγο , χωρίς ψυχίατρο κ.α.
  • Όσον αφορά τις προσλήψεις  για τη ΜΕΘ του Γ.Ν.Κ.,  είναι από το ΚΕΕΛΠΝΟ,  με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο ετών και όχι με κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, που παραμένουν  ακάλυπτες κατά 50%  ενώ πανελλαδικά ανέρχονται σε 45.000 κενές  οργανικές  θέσεις.
  • Οι ψηφιακές αναρτήσεις των προγραμματισμένων  χειρουργείων είναι επικοινωνιακό τέχνασμα για να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις στο χώρο της υγείας ενώ τα γραφεία Προστασίας – Δικαιωμάτων των ασθενών θα λειτουργούν για να χρεώνουν  την αποτυχία της κυβερνητικής  μνημονιακής  πολιτικής  στους ίδιους τους εργαζόμενους .

Αλήθεια,  πώς γίνεται να αντιμετωπίζονται συνολικά οι « άσκοπες μεταθέσεις και μετακινήσεις» προσωπικού , από τη στιγμή που γίνονται με εντολή της ίδιας  της 6ης ΥΠΕ χωρίς να υπολογίζονται οι ελλείψεις και οι ανάγκες του νοσοκομείου;

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  30-3-2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ