Γιάννης Λαδάς: «Η Παλική είναι αναγκαίο πλέον να είναι ένας ξεχωριστός δήμος»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 09:39

Γιάννης Λαδάς: «Η Παλική είναι αναγκαίο πλέον να είναι ένας ξεχωριστός δήμος»

"Εχουν μαζευτεί 4.000 υπογραφές απο κατοίκους που θέλουν επανασύσταση του Δήμου Παλικής" τόνισε σε συνέντευξή του στον Inkefalonia 89,2 

 
O καθηγητής οφθαλμολογίας κ. Γιάννης Λαδάς, υπεύθυνος για Επιτροπή Κίνησης Πολιτών Ληξουρίου – Παλικής, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,3 “Μέρα Μεσημέρι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για ζητήματα που αφορούν την συγκεκριμένη περιοχή, που τόσο έχει πληγεί από τους σεισμούς του 2014.

Ο κ. Λαδάς τόνισε ότι: «Από τους σεισμούς του 2014 και έπειτα έχουν γίνει πολύ λίγα πράγματα στην Παλική. Μάλιστα, ο,τι έχει γίνει από τότε δεν ήταν από τα πρωτεύοντα ζητήματα. Υπάρχουν άλλες ανάγκες που είναι επιτακτικές για την περιοχή μας και πρέπει να γίνουν. Η περιοχή μας έχει παρακμάσει ...».

Η Επιτροπή Κίνησης Πολιτών Ληξουρίου – Παλικής, πιέζει προς κάθε κατεύθυνση εδώ και καιρό για την επανασύσταση του Δήμου Παλικής και συνεχίζει να μαζεύει υπογραφές.

«Έχουμε μαζέψει τέσσερις χιλιάδες υπογραφές και ζητάμε, εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς του 2014 και την επανασύσταση του Δήμου Παλικής. Στο δήμο αναλογούν τρία πράγματα και του ζητάμε να τα κάνει. Να φτιάξει τον παραλιακό δρόμο, να φτιάξει το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου και την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη. Από αυτά τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα. Τρία χρόνια μετά τους σεισμούς. Πρέπει λοιπόν να τα βάζει ένα ένα τα θέματα μπρος και να τα ολοκληρώνει. Εχουν περάσει τρία χρόνια από τότε και για να μην μεροληπτώ πρέπει και η Κυβέρνηση να κάνει και αυτή πράγματα στην Παλική».

Ο κ. Λαδάς, αναφέρθηκε και σε έναν σημαντικό στόχο που έχει θέσει : «Στόχος είναι να καταφέρουμε να διοργανώσουμε μία κλειστή συνάντηση στην Αθήνα, με κυβερνητικούς παράγοντες και μαζί τον Δήμαρχο, την Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Να βάλουμε κάτω και να δούμε τι κάνει ο καθένας και το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα  υλοποιηθούν όλα αυτά.  Και να βγάλουν μετά μία κοινή ανακοίνωση στα ΜΜΕ, για το τι αποφάσισαν για το Ληξούρι και την Παλική και πότε αυτά θα υλοιποιηθούν… Αυτό ζητάμε, αυτό θέλουμε και αυτό θα επιδιώξουμε». 

Ακούστε παρακάτω ολόκρηρη την συνέντευξη του κ. Γιάννη Λαδά

https://www.youtube.com/watch?v=vUwnfKlWPSw

 




00 inkefalonia general ad 300X250