Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Θα χρειαστεί αγώνας δρόμου και συνεργασία για να εντάξουμε το νέο σχολικό συγκρότημα Ληξουρίου στο ΕΣΠΑ»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 15:14

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Θα χρειαστεί αγώνας δρόμου και συνεργασία για να εντάξουμε το νέο σχολικό συγκρότημα Ληξουρίου στο ΕΣΠΑ»

«Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε στο Ληξούρι το πρώτο βιοκλιματικό και ενεργειακά αυτόνομο σχολείο στην Ελλάδα» τόνισε στον Inkefalonia 89,2 

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, αναφορικά με αρκετά ζητήματα της επικαιρότητας για την Κεφαλονιά.

Ο κ. Δρακουλόγκωνας, από την Αθήνα όπου βρέθηκε, μίλησε για τις προσπάθειες που έγιναν και τις συναντήσεις όσον αφορά τα έργα αποκατάστασης στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου που χρειάζεται να γίνουν.

Παράλληλα, μίλησε και για το νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το ΓΕΛ Ληξουρίου  (στον Αγιο Αντώνιο) και τον αγώνα δρόμου που πρέπει να γίνει, ώστε να γίνει η μελέτη και να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέχρι τον Αύγουστο, αλλά και για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρόκειται να γίνουν στην Αγία Ευφημία.

Όπως εκτίμησε ο κ. Δρακουλόγκωνας, για να συμβούν αυτά, θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και Κυβέρνησης και το βασικότερο, να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κατά κόρον εμφανίζονται σε τέτοια ζητήματα.

«Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε στο Ληξούρι το πρώτο βιοκλιματικό και ενεργειακά αυτόνομο σχολείο στην Ελλάδα»

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο σχολείο στο Ληξούρι, το οποίο θα είναι το πρώτο βιοκλιματικό και το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σχολείο στην Ελλάδα» ήταν τα λόγια του.

Ακούστε παρακάτω όσα είπε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι»

https://www.youtube.com/watch?v=2uKoY2Pm8dc