Κούλουμα στη Σάμη (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 08:27

Κούλουμα στη Σάμη (εικόνες)

Ήταν όλα πολύ όμορφα και άρτια διοργανωμένα!


Αναφερόμαστε φυσικά, στα χτεσινά κούλουμα, στη πλατεία Δικαστηρίων στη Σάμη! Τα κορίτσια και οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου "Γιαλός", που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, δούλεψαν με μεράκι, φαντασία και αγάπη και όλο αυτό, βγήκε στο τελικό αποτέλεσμα!!

Ο  μπουφές με τα σαρακοστιανά, η αναβίωση του εθίμου του "γιατρού", τα πολλά παιδικά παιχνίδια, το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου ( δασκάλα χορού, Γιάννα Βαλλάτου ) και το μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε, με τους Ειρήνη Καμινάρη, Γεράσιμο Γεωργόπουλο και Διονύση Παγουλάτο,  προσέφεραν ένα υπέροχο απόγευμα, στους Σαμικούς και όχι μόνο!! Ειδική μνεία, θα πρέπει να γίνει, στον "γιατρό" (κάπτεν Τζίμι Τζανετάτο) και στην "αραπίνα", Ρένα Γιακουμάτου! Ο πρώτος....με τις πλούσιες "επιστημονικές  γνώσεις του" και η δεύτερη με τη σβελτάδα της και το μπρίο της, αντιμετώπισαν πολλά ιατρικά περιστατικά και γιατροπόρεψαν αρκετούς "ασθενείς", με εξαιρετική επιτυχία!! Η δε Ρένα, μέχρι και το "ασθενοφόρο", αναγκάστηκε να κάνει, για να αντιμετωπίσει τα έκτακτα!! Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή, ήταν αυτή που κλήθηκε να μεταφέρει στα "επείγοντα", τον σύζυγό της Νιόνιο...με "κρίση αιμορροΐδων"!!! Εκεί...όλοι δακρύσαμε, με τον επαγγελματισμό της και τη ψυχραιμία της! Μπράβο Ρένα!

Από τη χτεσινή γιορτή, το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης, Διονύσης Κοκκόσης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Σάμης, Γαβριήλ Ρασσιάς. Ακολουθούν video και φωτογραφίες, από τη χτεσινή γιορτή στη Σάμη. Στο πρώτο video, υπάρχει μικρή συνέντευξη με την  Πρόεδρο του "Αιγιαλού", Ελισάβετ Καγγελάρη. Έχει ενδιαφέρον να την ακούσετε. Να κλείσουμε το μικρό μας σημείωμα, με αυτό που μας είπε η ταμίας του Συλλόγου Πόπη Μαρκέτου. "Ο Σύλλογος, θα διεκδικήσει από τη Δημοτική Αρχή, με χρήματα από τα σπήλαια, να λειτουργήσει, ως Πολιτιστικό Κέντρο Σάμης, το κτήριο των Προσκόπων", Που γι' αυτό άλλωστε αγοράστηκε, από τον προηγούμενο Δήμο Σάμης, (Δημαρχία Γεράσιμου Αρτελάρη).
Τέλος, να ευχαριστήσω, τη Γεωργία Καβαλλιεράτου - Κοσκινιώτου, για τη βοήθειά της στη φωτογράφιση της εκδήλωσης.

Τάσος Καβαλλιεράτος

 
vlahatsamis.blogspot.gr 
 

 

 

 

 

Ετικέτες: