«Σε είδα στο Αργοστόλι»: Οι νέοι στην Κεφαλονιά φλερτάρουν μέσω Facebook

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 19:08

«Σε είδα στο Αργοστόλι»: Οι νέοι στην Κεφαλονιά φλερτάρουν μέσω Facebook

 Φλερτ μέσω Facebook και στην Κεφαλονιά

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Η ραγδαία εξάπλωση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής μας.

Η διάδοση χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, έχει ανοίξει νέους δρόμους στην επικοινωνία, την ενημέρωση αλλά και την ψυχαγωγία των πολιτών..

Στις νεαρότερες ηλικίες , το Facebook είναι αναπόσπαστο κομμάτι  της καθημερινότητας ..

Ένας από τους τομείς όπου οι νέοι το χρησιμοποιούν είναι και το φλερτ..

Τι συμβαίνει όμως όταν θέλουμε να γνωρίσουμε ανθρώπους που συναντήσαμε τυχαία, σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, μια καφετέρια ή την πλατεία και δεν ξέρουμε απολύτως τίποτε γι’ αυτούς ;

Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο στάθηκε η σελίδα στο Facebook «Σε είδα στο Αργοστόλι» η οποία μας προκάλεσε το ενδιαφέρον καθώς ήταν μια πρωτότυπη κίνηση για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς.

Επικοινωνήσαμε με έναν από τους δημιουργούς της και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

 

  •  Πως δημιουργήθηκε η σελίδα ;

Ένα πρωινό ενώ καθόμασταν μια παρέα τεσσάρων φίλων σε μια γνωστή καφετέρια του Αργοστολίου,  είδαμε μια αντίστοιχη παρέα τεσσάρων κοριτσιών.

Ωραίες παρουσίες όλες κατά γενική ομολογία, κοντοστέκονταν για λίγο έξω από την καφετέρια προφανώς σκεπτόμενες αν θα κάτσουν ή όχι.

Τελικά αποχώρησαν χωρίς να μπουν καν στο μαγαζί και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να μάθουμε ποιες ήταν καθώς τις βλέπαμε για πρώτη φορά στο νησί.

Η ιδέα ήταν τελικά η δημιουργία του «Σε είδα στο Αργοστόλι» όπου κάτι αντίστοιχο υπήρχε σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις, αλλά όχι εδώ.

Πίσω από την παρέα των τεσσάρων αγοριών βρίσκεται μια γυναικεία παρουσία η οποία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και την επιτυχία της σελίδας.

se eida01

  • Ποιος είναι ο σκοπός της;

Σκοπός της σελίδας είναι η αναζήτηση ατόμων τα οποία είδαμε κάπου, κάποτε, τυχαία για τα οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα και απευθυνόμαστε στο κοινό της σελίδας ώστε να μας παράσχουν, εφόσον έχουν αντιληφθεί σε ποιον/ποια αναφερόμαστε, πληροφορίες σχετικά με αυτό το άτομο που αναζητάμε ώστε να έρθουμε σε επαφή.

  • Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται ;

Κάποιο συγκεκριμένο κοινό δεν έχει. Αφορά όλους, ανεξάρτητα αν είναι νέοι (μαθητές / φοιτητές) ή μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος ντόπιος για να στείλει τη δίκη του αναζήτηση, αρκεί μόνο αυτό που θα στείλει να έχει να κάνει με το Αργοστόλι ή και με κάποια άλλη περιοχή της Κεφαλονιάς.

se eida06

  • Ποια είναι η πολιτική που ακολουθείται ως προς τη δημοσίευση των σχολίων ;

Αρχικά δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία κατονομάζουν άτομα με όνομα και επίθετο ή θα δημοσιευτούν εφόσον σβηστούν πρώτα αυτά ώστε να μην προσβληθούν.

Ακόμα όσα θιγούν την προσωπικότητα ή αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τη προσωπική ζωή  δεν δημοσιεύονται προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Παράλληλα, εφόσον δεχτούμε προσωπικό μήνυμα από κάποιο άτομο ότι μια συγκεκριμένη ανάρτηση τον ενοχλεί, κατευθείαν διαγράφεται.

se eida07

  • Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο που σου έχει κάνει εντύπωση ;

 Δεν έχω συγκρατήσει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, αντιθέτως με χαροποιεί ιδιαίτερα το feedback που παίρνω από μέλη της σελίδας τα οποία με ενημερώνουν ότι ήρθαν σε επαφή με τα πρόσωπα που αναζητούσαν, εξυπηρετώντας ουσιαστικά το σκοπό της σελίδας.

Επίσης μου αρέσουν πολύ τα χιουμοριστικά και περιπαικτικά post όπως και αυτά που σχολιάζουν με χιούμορ το κοινωνικό περιβάλλον του Αργοστολίου.

  • Πόσο πιστεύεις ότι έχουν επηρεάσει τα social media την σημερινή επαφή των ανθρώπων ;

Αδιαμφησβήτητα το ιντερνέτ αποτελεί μεγάλο εργαλείο στην επικοινωνία και στην επαφή των ανθρώπων σε αντίθεση με τη κοινή άποψη ότι τους αποξενώνει.

Εγώ θεωρώ ότι τους φέρνει πιο κοντά εξαιτίας κάποιων κοινών ενδιαφερόντων τους μέσω διαφόρων εφαρμογών και λειτουργειών που παρέχει (Κοινωνικά δίκτυα, φόρουμ κτλ.).

Ως προς  τομέα του φλερτ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει συντελέσει σε σημαντικό βαθμό στην πρώτη επαφή ατόμων που δίστασαν να επιχειρήσουν αυτή την επαφή από κοντά αρχικά.

Για κάποιους αυτό αποτελεί σημάδι αδυναμίας αλλά από τη μεριά μου είμαι της άποψης ότι εφόσον έχω το ‘’όπλο’’στα χεριά μου γιατί να μην το εκμεταλλευτώ.

Σε προσωπικό επίπεδο -αν θες τη γνώμη μου – τα social media μου έδωσαν την ευκαιρία να συναναστραφώ με άτομα (face to face) τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα συναντούσα ποτέ σε διαπροσωπικό επίπεδο.

seida003

  •  Πως αξιολογείς των τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων των νέων στις μέρες μας ;

 Είναι φανερό ότι στις μέρες μας ο τρόπος έκφρασης τους έχει γίνει πιο άμεσος και «τραχύς» με την έννοια του ότι τα νέα άτομα αρκούνται στο να εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους με ένα πρωτόγονο τρόπο και όχι με το πλατωνικό στιλ των προηγουμένων γενιών.

Έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό ο ρομαντισμός θα έλεγα και σε αυτό παίζει ρολό το διαδίκτυο επειδή έχει φέρει τους νέους πιο κοντά στο νέο lifestyle που προβάλλεται κυρίως στο εξωτερικό και έχει να κάνει με την εφήμερη συναλλαγή συναισθημάτων και καλοπέρασης.

se eida08

  •  Υπάρχει κάτι που σχεδιάζεις να κάνεις , ως προς τη πορεία της σελίδας ;

Η πορεία της σελίδας, όπως έχει, είναι σε εξαιρετικό στάδιο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα στατιστικά στοιχεία που μας παρέχει το Facebook ως προς την αναγνωσιμότητα, την επισκεψιμότητα και την αλληλεπίδραση που έχει.

Αργότερα ίσως προσθέσω ή αφαιρέσω κάποια στοιχεία ανάλογα με την ανάλυση των στατιστικών αυτών.

Προς το παρόν βλέπω την ανταπόκριση από τον κόσμο του Αργοστολιού και όχι μόνο.

Αυτό αποτελεί επιβεβαίωση και επιβράβευση για το ότι η διαχείριση της σελίδας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Επίσης έχω στο νου μου κάτι πολύ fancy εάν η σελίδα φτάσει τους 2000 ακολούθους. Δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα το τι είναι αλλά θα κάνει «ντόρο»,  να είστε σίγουροι!

seida001

  • Θα ήθελες να στείλεις ένα μύνυμα σε όσους μας διαβάζουν ;

Αρχικά θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από όσους μπορεί να ενοχλήθηκαν, στεναχωρήθηκαν, αναστατωθήκαν και γενικά να επηρεάστηκαν αρνητικά από ό,τι λανθασμένα δημοσιεύθηκε.

Τέλος, να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το άλλο μας μισό είναι κάπου εκεί έξω.. το μόνο που χρειάζεται είναι να βγούμε και να το αναζητήσουμε!

  • Σε ευχαριστώ πολύ που μίλησες στο INKEFALONIA.GR

Κι εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνετε να γίνει η συνέντευξη και να προβληθεί έτσι η σελίδα και σε κόσμο που δεν έχει έρθει σε επαφή ακόμα με αυτή διαδικτυακά

Αποποίηση ευθυνών : Το INKEFALONIA.GR  δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των συνδέσμων προς άλλες ιστοσελίδες.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250