Έμπρακτη βοήθεια στους ντόπιους Κτηνοτρόφους από τον Ε.Α.Σ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 08:47

Έμπρακτη βοήθεια στους ντόπιους Κτηνοτρόφους από τον Ε.Α.Σ.

Aίτηση συμμετοχής το αργότερο έως  Πέμπτη 2 Μαρτίου.


Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης με αφορμή το άνοιγμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, της Δράσης 10.2.1 «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία» αφενός και αφετέρου προσδοκώντας στην εδραίωση του ελέγχου των αποδόσεων στις εκτροφές των προβάτων φυλής Κεφαλληνίας και την καλύτερη πληροφόρηση των ντόπιων Κτηνοτρόφων για την κατάσταση των ποιμνίων τους καθώς και την βελτίωση του ντόπιου ζωικού πληθυσμού, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Ελέγχου των Αποδόσεων στις Εκτροφές των προβάτων φυλής Κεφαλληνίας.

Ως γνωστό, η φυλή Κεφαλληνίας αποτελεί την βάση παραγωγής παραδοσιακών ντόπιων προϊόντων σε περιοχές των Νησιών μας απαλλαγμένες μολύνσεων, με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της γαλακτοπαραγωγής με αντίστοιχη αύξηση του εισοδήματος των ντόπιων Κτηνοτρόφων και η καλύτερη οργάνωση στην εφαρμογή ενεργειών όπως, τη βελτίωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των προβάτων της φυλής Κεφαλληνίας, η εκτίμηση των γενετικών αξιών των ζώων, η παραγωγή και διάδοση του κατάλληλου γενετικού υλικού, η αναπαραγωγική διαχείριση και η τεχνική σπερματέγχυσης των ζώων, η επέκταση του ελέγχου αποδόσεων, κλπ.

Ο Ε.Α.Σ. ως, η αποκλειστική για την Περιφέρεια Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Συνεταιριστική Οργάνωση των Παραγωγών Κτηνοτρόφων επισημαίνει ότι οι ντόπιοι Κτηνοτρόφοι ως ιδιοκτήτες των ζωικών γενετικών πόρων είναι αυτοί που κρατούν στα χέρια τους, διατηρούν και αναπτύσσουν το αναντικατάστατο αυτό γενετικό υλικό.

Οι Θιακο Κεφαλλονίτες Κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Ε.Α.Σ. για την ανάπτυξη και υλοποίηση σχεδίου εφαρμογής προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των Νησιών μας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά (8:00-16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι το αργότερο έως  Πέμπτη 2  Μαρτίου  2017.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250