Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου πρόσφεραν χρήματα για τ’ αδέσποτα του καταφυγίου ARK

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 11:48

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου πρόσφεραν χρήματα για τ’ αδέσποτα του καταφυγίου ARK

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία


Το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ πρόσφεραν στο ταμείο του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου για τ’ αδέσποτα που φιλοξενούνται  στο καταφύγιο ARK (Animal Rescue Kefalonia).  

Αν και τόσο νέα σε ηλικία με την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία τους δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους και προάγουν ταυτόχρονα τον πολιτισμό με δράσεις αλληλεγγύης και εθελοντισμού προς τον αδύναμο.

Οι μαθητές, με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων, από το χαρτζιλίκι τους συγκέντρωσαν τα χρήματα, τα οποία με χαρά πρόσφεραν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στους εθελοντές του καταφυγίου ARK για να προμηθευτούν τροφές για τα σκυλάκια και γατάκια που φιλοξενούνται εκεί.

Η κίνηση των μαθητών συγκίνησε τους εθελοντές του καταφυγίου, αλλά ταυτόχρονα τους έδωσε μεγάλη χαρά κι ελπίδα ότι η νέα γενιά θα καταφέρει να ανατρέψει την τραγική κατάσταση που υπάρχει εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα. «Τώρα είμαστε σίγουροι. Αλλάζουν τα πράγματα. Η νέα γενιά είναι διαφορετική από μας» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο, η οποία  ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου και τους συνεγχάρη για τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία τους. 

Φωτογραφία: Αρχείο Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» 

istoriesadespoton.gr


Ετικέτες: