Οι μαθητές της Παλικής στους δρόμους… (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 11:49

Οι μαθητές της Παλικής στους δρόμους… (εικόνες + video)

Δυναμική κινητοποίηση στο Ληξούρι - Αντιτίθενται στην μη αποκατάσταση των σχολικών υποδομών.

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ληξούρι από τους μαθητές της Παλικής, για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολικών υποδομών, με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων από τους σεισμούς του 2014.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Σκουρτανιώτη 

Όλα τα σχολεία της Παλικής δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ, νηπιαγωγεία, αλλά και το σχολείο της Αγίας Θέκλης έδωσαν το παρών στην Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Μηνιατών.

Γονείς, μαθητές, καθηγητές αλλά και εκπρόσωποι όλων των φορέων εξέφρασαν τον θυμό τους και την ανησυχία τους για την καθυστέρηση της αποκατάστασης των σχολικών υποδομών.

Στις ομιλίες που ακούστηκαν τέθηκαν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την στασιμότητα της κατάστασης σχετικά με τις μελέτες, οι οποίες τρία χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Αναφέρθηκαν στην ολιγωρία που παρατηρείται από τους αρμόδιους φορείς (Δήμος, Περιφέρεια και Κυβέρνηση) και εξέφρασαν την αγωνία τους για το πότε θα δοθούν απαντήσεις και για το πότε θα επιστρέψουν στους φυσικούς τους χώρους.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος, ενώ μίλησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος, ο αντιδήμαρχος Παλικής Αλέξης Μοσχονάς, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης, ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης.

Μπακούρος: «Οσοι δεν μπορούν να παραιτηθούν»

Εύστοχη και δυναμική η παρέμβαση του καθηγητή Βασίλη Μπακούρου, ο οποίος στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα προβλήματα των σχολείων της Παλικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οσοι δεν μπορούν να επιληφθούν της καταστάσεως να παραιτηθούν».

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές στους δρόμους του Ληξουρίου, με συνθήματα.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕΚΙ τονίζει για την κινητοποίηση: 

Με μεγαλειώδη κινητοποίηση όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην Παλική, στην επέτειο των τριών χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς, διαδηλώθηκε η ανάγκη για σύγχρονες ασφαλείς σχολικές υποδομές. Μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν επιδιορθώσεις των κίτρινων σχολείων με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό, νέο μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και νέο σχολικό συγκρότημα στην Παλική.

Κόντρα στη λογική της «κανονικότητας» που δήθεν επανήλθε, στη διαίρεση και τον αποχαρακτηρισμό των σεισμοπλήκτων, στην δέσμευση των χρημάτων των κωδικών για τους σεισμόπληκτους, η εκπαιδευτική κοινότητα αποκάλυψε τη φενάκη των «γραφειοκρατικών διαδικασιών» που εφευρέθηκε για να σκεπάζει τις πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων – τοπικής διοίκησης.

Κάτω από το βάρος της κινητοποίησης ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ΦΕΚ που διευκολύνει τις αποκαταστάσεις, ενώ από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής δηλώθηκε ότι θα γίνει χωροθέτηση για νέο σχολικό συγκρότημα εκεί που στεγάζονται τα κοντέινερς του 2ου Δημοτικού.
Τις τοποθετήσεις ακολούθησε μαζική διαδήλωση στο Ληξούρι, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ολιγόωρος αποκλεισμός του Δημαρχείου στο Ληξούρι.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης   Ποταμιάνου Σοφία

https://www.youtube.com/watch?v=8vSp6anvoeY

DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011DSC 0011

 


Ετικέτες: