Το κόκκινο σκαθάρι απειλεί και τη λιθοδομή του Κοινοτικού Γραφείου των Πουλάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 11:26

Το κόκκινο σκαθάρι απειλεί και τη λιθοδομή του Κοινοτικού Γραφείου των Πουλάτων

Ότι ένας ακόμη φοίνικας στο χωριό μας παραδόθηκε στο έλεος του Κόκκινου Ρυγχωτού Κάνθαρου, σίγουρα δεν αποτελεί είδηση...


Έστω και αν πρόκειται για το μεγάλο φοίνικα στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου, που για δεκαετίες αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του. Άλλωστε το αδηφάγο σκαθάρι έχει εξολοθρεύσει χιλιάδες φοινικοειδή σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Κεφαλλονιά και ολόκληρη την Ελλάδα και συνεχίζει ακάθεκτο το έργο του...

Αυτό που ωστόσο μας προκαλεί έντονη ανησυχία, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φοίνικας εφάπτεται της λιθοδομής στο προαύλιο του γραφείου, με αποτέλεσμα τα μεγάλου βάρους ξερά κλαδιά του να έχουν ήδη πέσει στην κατασκευή και τα κάγκελα, απειλώντας εκ νέου τη στατικότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφόσον κρίνεται ότι η κατάσταση του φοίνικα είναι μη αναστρέψιμη, να προχωρήσουν στην άμεση αφαίρεσή του. Με αυτό τον τρόπο και θα αποκατασταθεί η αισθητική εικόνα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία των Πουλάτων, αλλά κυρίως θα προστατευθεί η λιθοδομή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι εργασίες αποκατάστασής της ολοκληρώθηκαν μόλις στις αρχές Οκτωβρίου και κόστισαν κάποιες χιλιάδες ευρώ, σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς.

Επ' ευκαιρίας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, την ανάγκη αφαίρεσης και των κατεστραμμένων εδώ και μήνες φοινίκων της πλατείας μας και την αντικατάστασή τους με άλλα περισσότερο ανθεκτικά φυτά που να ταιριάζουν στο χώρο και τις κλιματικές συνθήκες του χωριού μας.