Ο «ΥΠΕΡΙΩΝ» και η Ιακωβάτειος έκοψαν την πίτας τους (εικόνες+video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 12:30

Ο «ΥΠΕΡΙΩΝ» και η Ιακωβάτειος έκοψαν την πίτας τους (εικόνες+video)

Η Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» και η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους το Σάββατο 14/01/2017 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΠΑΛΑΤΙΝΟ».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, η Βουλευτής μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης μας κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Μοσχονάς, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Τοτόλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Διονύσης Αραβαντινός, κ. Βασίλης Ρουχωτάς, η πρώην Δήμαρχος κ. Νόπη Αλεξανδροπούλου-Χαριτάτου, ο τέως Δήμαρχος κ. Γεώργιος Φιλιππάτος, Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων-Νηπιαγωγείων και πολλοί εκπαιδευτικοί. Η αίθουσα ήταν κατάμεστα γεμάτη. Διαβάστηκε χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού κ. Αλέκου Μιχαλά, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε το σημαντικό κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Αθηνά Αντύπα» στο Ληξούρι μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» κ. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ίδρυση και τη λειτουργία του Κέντρου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους δύο Αντιπεριφερειάρχες Παναγή Δρακουλόγκωνα και Αλέκο Μιχαλά. Τόνισε ιδιαίτερα την ουσιαστική βοήθεια του κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες και γραφειοκρατικά θέματα για να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου το συντομότερο δυνατόν.
Ο κ. Πέτρος Πετράτος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα δραστηριότητες της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, ανακοίνωσε τα «Ιακωβάτεια Δρώμενα» από το ερχόμενο καλοκαίρι και ευχήθηκε ζητώντας τη βοήθεια όλων να επισκευαστεί γρήγορα το κτήριο της Βιβλιοθήκης για να υπάρχει ο ένας και μοναδικός επισκέψιμος τόπος ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας.
Έγινε από τον Ηλία Τουμασάτο παρουσίαση του βιβλίου «Τροχιές Πορφυρές» της ποιήτριας Μουσικού Γαλάτειας Βέρρα και από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Τοτόλου αναφορά στην αξιόλογη εκπαιδευτικό-ποίητρια.
Ποιήματα απήγγειλαν Άτομα με Αναπηρία – μέλη του Σωματείου «ΥΠΕΡΙΩΝ», τραγούδια ακούστηκαν από τη χορωδία του εργαστηρίου «ΥΠΕΡΙΩΝ» και η Κάρμεν ταξίδεψε με τις μαγικές χορδές του βιολιού της τους παρευρισκόμενους.
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης μας στέλνοντας τις ευχές του στον «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» και την «Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη», τονίζοντας το αξιόλογο έργο τους.

Για την όμορφη αυτή εκδήλωση ευχαριστούμε από καρδιάς:

• Τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «ΠΑΛΑΤΙΝΟ»,
• Το «ΗΧΟΘΕΑΜΑ» για την κάλυψη της εκδήλωσης,
• Την Ματίνα Σπυράτου για το powerpoint, την αφίσα και την πρόσκληση,
• Την εταιρεία «Vikentios Damodos» για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και το δώρο της,
• Το ανθοπωλείο της Ρούλας Σαβράμη,
• Τους εθελοντές-εκπαιδευτικούς μας,
• Τον Μαέστρο Σπύρο Θεοτοκάτο,
• Την Μουσικό Κάρμεν Γκουάτα,
• Όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους,
• Την Αριστέα Χαριτάτου για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Α.μεΑ. "ΥΠΕΡΙΩΝ",

Η Πρόεδρος
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Για το Εφορευτικό Συμβούλιο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης,

Ο Πρόεδρος
Πέτρος Πετράτος

https://www.youtube.com/watch?v=bVdxlEyYbOQ

https://www.youtube.com/watch?v=tLH__DpzhFQ

DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081 DSC00081




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250