Συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης σεισμογράφων στο Αργοστόλι (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 11:41

Συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης σεισμογράφων στο Αργοστόλι (εικόνες)

Γίνονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτουτο Αθηνών και θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της σεισμικότητας - Συνέντυξη Βασίλη Καραστάθη στον Inkefalonia 89,2 


Κάτω από αντίξοες καιρικά συνθήκες, τοποθετείται από την προηγούμενη Δευτέρα, στον χώρο της Γεωργικης Σχολής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι, σύστημα εννέα σεισμογράφων για την παρακολούθηση της σεισμικότητας στην Κεφαλονιά.

Οι εργασίες εγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες κάτω από την σκέπη και επίβλεψη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στην Κεφαλονιά άλλωστε βρίσκεται ο κ. Βασίλης Καραστάθης, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και οι συνεργάτες του Σπύρος Λιακόπουλος και Κυριάκος Κοντάκος.

Ο Βασίλης Καραστάθης στον Inkefalonia 89,2 

Παρακάτω τα όσα ενδιαφέροντα είπε, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

https://www.youtube.com/watch?v=PMRsxfzQHOc

Όπως ενημερωθήκαμε, οι εννέα σεισμογράφοι περιέχουν και φωτοβολταίκό σύστημα για την αυτονομία τους.

Το σύστημα θα καταγράφει σεισμικά γεγονότα ακόμα και πολύ μικρής έντασης και με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να γίνεται καλύτερη η μελέτη και παρακολούθηση της σεισμικότητας της Κεφαλονιάς.

Η Κεφαλονιά επιλέχθηκε για την σεισμικότητά της, ενώ ο χώρος του ΤΕΙ Βιολογικής Γεωργίας, παρέχει μεγάλη έκταση και ασφάλεια για την εγκατάσταση των σεισμογράφων.

Μεγάλη συνεισφορά στην επιλογή και εγκατάσταση του συστήματος στην Κεφαλονιά, είχε ο συντοπίτης μας διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Ακης Τσελέντης.

Είναι το πρώτο σεισμολογικό δίκτυο που τοποθετείται στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν μόλις δύο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι εργασίες εγκατάστασης συνεχίζονται κάτω από συνεχόμενη βροχή και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα το Σάββατο).

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες από τις εργασίες εγκατάστασης στην σχολή Βιολογικής Γεωργίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι

DSC 0597DSC 0599DSC 0600DSC 0603DSC 0605DSC 0620

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Για την αξιόπιστη πληροφόρηση του κοινού σχετικά με την εγκατάσταση Σεισμολογικού Array στο χώρο του Αγροκτήματος της Γεωργικής Σχολής, ενημερώνουμε πως η προσωρινή παραχώρηση συγκεκριμένων σημείων στο Αγρόκτημα έγινε με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής της Πρακτικής Γεωργικής Σχολής ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ, κατόπιν αιτήματος του Δ/ντη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη.

Η παραπάνω προσωρινή παραχώρηση εντάσσεται στα πλαίσια του κοινωνικού έργου που επιτελεί η Γεωργική Σχολή, για το οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί από τον υπεύθυνο γεωτεχνικό της Σχολής ή από την ιστοσελίδα της (www.vallianiosgeorgikisxoli.gr). 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ