Απο το 2013 η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 00:09

Απο το 2013 η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση

Η υπουργός τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε οτι παρά το οτι ήταν δέσμευση της κυβέρνησης, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη μείωση του ΦΠΑ απο το 23% στο 13%.

Οι οικονομικές συνθήκες "δεν επιτρέπουν φέτος τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% παρά το ότι επρόκειτο για δέσμευση της κυβέρνησης", δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

"Γίνονται ειλικρινείς προσπάθειες και η μείωση θα ισχύσει από το 2013", συμπλήρωσε η υπουργός.

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 68η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εστίασε στην ανάγκη να προσπαθήσουν όλοι από κοινού ώστε να αλλάξει η εικόνα τις χώρας στο εξωτερικό. Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι αυτή είναι η προσπάθεια την οποία καταβάλλει τόσο η ίδια όσο και το υπουργείο της δεδομένου πως, όπως είπε, οι τουρίστες επηρεάζονται άμεσα και από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αλλά και από την εικόνα μιας χώρας.

«Κοιτάζουν πολύ και υπολογίζουν την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη... Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε για κοινωνική ειρήνη. Σε όλες τις κουβέντες που γίνονται με ανθρώπους του τουρισμού στο εξωτερικό και τις αγορές του συγκεκριμένου προϊόντος, ακούμε για την ασφάλεια». Η υπουργός μίλησε για θετικό πρόσημο στις αφίξεις, στις κρατήσεις αλλά και στην εικόνα της χώρας.

Πηγή: newsit.gr