Ανοιχτά σήμερα τα μαγαζιά - Το Ωράριο των καταστημάτων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 10:48

Ανοιχτά σήμερα τα μαγαζιά - Το Ωράριο των καταστημάτων

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα

 Από τη Δευτέρα έχουν αρχίσει οι χειμερινές εκπώσεις και σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 18:00 και τα πολυκαταστήματα ως τις 20:00

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 «σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές».

Η Κυβέρνηση, όπως συνεχίζει η ΟΙΥΕ, ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές. Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι ανάλογες κινητοποιήσεις θα υπάρχουν όλες τις Κυριακές που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά.

tilegrafima.gr