Οικολόγοι Πράσινοι: «Οικονομική στροφή σε μία “πράσινη” κατεύθυνση»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 09:56

Οικολόγοι Πράσινοι: «Οικονομική στροφή σε μία “πράσινη” κατεύθυνση»

Ήταν αν μη τι άλλο ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση, αυτή που έγινε στο Αργοστόλι την Τρίτη το απόγευμα, από τους Οικολόγους Πράσινους.

Λόγω βέβαια της μικρής προσέλευσης κόσμου στο Εργατικό Κέντρο, οι δύο ομιλητές αποφάσισαν - και ορθώς- να μην κάνουν μία «ξύλινη» πολιτική ομιλία, αλλά να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους τις «πράσινες» ανησυχίες τους.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Βιολογίας Γιάννης Μαχαίρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα: «οι προστατευόμενες περιοχές ως ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης και ο Γιώργος Κανέλλης, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος ανέπτυξε τις  θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κανέλλης τόνισε πως «Η κατάσταση ναι μεν είναι κρίσιμη, αλλά δεν νοσταλγούμε την εποχή πριν το 2009, όπου με συνεχόμενους δανεισμούς φτάσαμε να έχουμε τόσα ελλείμματα ως χώρα» επίσης τόνισε πως: «Θα πρέπει να στραφούμε οικονομικά σε μία πράσινη κατεύθυνση, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο κ. Μαχαίρας μίλησε ακόμη για προστατευόμενες περιοχές τον τονίζοντας πως: «πέρα από τις υπέροχες παραλίες της Κεφαλονιάς , μπορούμε να προωθήσουμε τις ορχιδέες του Αίνου» ενώ ανέφερε και το παράδειγμα της Τήλου όπου: «Απαγορεύτηκε το κυνήγι για επτά χρόνια, ανέκαμψε ο πληθυσμός των σπάνιων πουλιών που υπήρχε εκεί και πλέον πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί για να θαυμάσουν αυτά τα πουλιά».




00 inkefalonia general ad 300X250