Ο Ευ. Ανδρεάτος στον Inkefalonia 89,2: «Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία - Σε περίπτωση σημαντικής χιονόπτωσης αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις...»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 15:15

Ο Ευ. Ανδρεάτος στον Inkefalonia 89,2: «Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία - Σε περίπτωση σημαντικής χιονόπτωσης αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις...»

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Ανδρεάτος , μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, όσον αφορά την ετοιμότητα της υπηρεσίας του για την επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες την Κεφαλονιά, αλλά και το τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες σε περίπτωση που εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ο κ. Ανδρεάτος, τόνισε πως «Είτε είναι ένα πραγματικό γεγονός, είτε δεν είναι, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο σενάριο. Έχουμε φροντίσει να έχουμε αρκετή ποσότητα αλατιού , αλλά και διαθέσιμα μηχανήματα.Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεφαλονιάς, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τις επόμενες ημέρες, όπου αναμένεται η κακοκαιρία να κάνει την εμφάνισή της και στο νησί της Κεφαλονιάς» όπως άλλωστε τόνισε: «Εχει πραγματοποιηθεί ήδη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνα, στην οποία συμμετείχε και η πολιτική προστασία του δήμου Κεφαλονιάς, ώστε ο καθένας να ξέρει τις αρμοδιότητές του σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων στο νησί μας. Ποτέ δεν αυτοσχεδιάζουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Προγραμματίζουμε πριν το γεγονός».

Ωστόσο, ο κ. Ανδρεάτος προέτρεψε τους πολίτες σε περίπτωση σημαντικής χιονόπτωσης, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού, ιδιαίτερα τις στιγμές ή αμέσως μετά που θα εκδηλωθούν αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη και όσα χρήσιμα αναφέρει για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες ημέρες... 

https://www.youtube.com/watch?v=8KJk5p6sxPc




00 inkefalonia general ad 300X250